Targ  BIFE-SIM Targ international de mobila, echipamente si accesoriiBIFE-SIM este punctul 0 de intalnire cu specialistii din industrie: parteneri noi sau clienti traditionali.
Expozitia va fi organizata pe o suprafata de aproximativ 30.000 metri patrati si va fi sectorizata astfel: Clasic, Design, Confort, Bucatarii, Accesorii si materiale, Echipamente – masini si utilaje.
Primele doua zile ale Targului BIFE-SIM vor gazdui editia a doua a conferintei de design -“Design is pure lust”, in cadrul careia specialisti din domeniul designului de mobilier vor sustine prezentari. Tot in cadrul acestei conferinte, va fi organizat si Salonul de Avangarda al Laboratului de Arhitectura – Parametrica, ce va contine creatii ingenioase si revolutionare.
Program de vizitare:
17 – 20 septembrie, intre orele 10.00 si 18.00
21 septembrie, intre orele 10.00 si 16.00

Accesul se face pe baza de bilet sau invitatie.

Pentru detalii accesati: www.bife-sim.ro

_______________________________________

Program Evenimente

Marti, 17 septembrie 2013 | Pavilionul A

[11:00] – Ceremonia oficiala de deschidere cu participarea organizatorilor, invitatilor si expozantilor.

SALA IORGA, PAVILION C6 – ETAJ
Ora: [11.30 – 18.00]

CONFERINTA DE DESIGN “DESIGN IS PURE LUST”
Conferinta “Design is pure lust” aduce in fata publicului o paleta remarcabila de personalitati ale industriei, pentru a prezenta subiecte inspiratoare si provocatoare. Prin temele selectate vom supune atentiei tuturor specialistilor perspective valoroase si puncte de discutie despre subiectele si tendintele industriei. Arhitecti, designeri, profesori universitari, vor sustine prezentari variate din domeniul designului de interior si al celui de mobilier, oferind informatii valoroase si facilitand schimbul de idei intre participanti.
Subiecte supuse dezbaterii:
Fierul forjat – arta sau mestesug?Speaker: Arh. Mircea Tibuleac – General Manager, Axis Laminate Sibiu
Rolul formator si mediator al revistei de designSpeaker: Mariana Nicolae – Redactor Sef-Adjunct, revista Casa Lux.
De la design la arhitectura si inapoiSpeaker: Serban Tiganas – Presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania, partener al biroului de arhitectura si inginerie Dico si Tiganas, fondator al biroului de Urba-nism Planwerk si profesor la Facultatea de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Tehnice din Cluj – Napoca.

In cadrul conferintei “Design is pure lust”, participantii vor putea vizita si Salonul de Avangarda – powered by Laboratorul de Arhitectura – Parametrica, unde vor fi expuse proiecte de amenajare interioara si piese de mobilier.

In cadrul Salonului de Avangarda, amplasat in Pavilionul C3 vor fi prezenti si:

Zest (prezentare de piese de mobilier);
Andrei Mitisor (prezentare de piese de mobilier fabricate digital);
Irina Alexandru, Tatiana Carp (Aira Design Studio, Masuta Mesteshukara si L’ithos – Universal stone stands);
Comunitatea Dizainar (Iulia Alexandru, Dragos Motica, Radu Comsa etc.);
Ruxandra Sacalis (scaunul Trifoi, castigatoarea Anualei de Arhitectura 2012).

Miercuri, 18 septembrie 2013 | Sala Iorga

PAVILION C6 – ETAJ
Ora: [11.30 – 17.00]

Continuarea CONFERINTEI DE DESIGN “DESIGN IS PURE LUST”
Subiecte supuse dezbaterii:
Scaunele – norma si forma. Speaker: Marina Cionca – Prof. Univ. Dr. Ing. Facultatea de Inginerie a Lemnului, Universitatea Transilvania din Brasov.

Strategii ale designului sustenabil aplicabile in industria lemnului. Speaker: Alin M. Olarescu – Dr. Ing., Sef Lucrari Univ., Facultatea de Inginerie a Lemnului, Universitatea Transilvania din Brasov.
Reciclarea deseurilor: reutilizare, reinterpretare, refunctionalizare. Speaker: Dorina Onescu-Tarbujaru – Arhitect, Conf., Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, Facultatea de Arhitectura de Interior.

Lemnul versus materiale noi in productia de mobilier a secolului XXI. Speaker: Marius Marcu Lapadat – Decan, Facultatea de Arhitectura de Interior, din cadrul Universitatii de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti.

SALA IORGA, PAVILION C6 – ETAJ
Ora: 17.00 – 17.45

Decernarea premiilor Concursului National de Design de Mobilier
Ajunsa la cea de-a XI-a editie, competitia pune in lumina reflectoarelor operele indraznete propuse de tinerii creatori romani si de profesionistii mobilierului de avangarda.
Concursul are doua etape, iar prima dintre ele, cea de Creatie si-a desemnat castigatorii in luna mai. Decernarea premiilor celei de-a doua etape, Produs realizat, va avea loc in cadrul BIFE-SIM 2013, ocazie cu care spectatorii vor putea admira creatiile cele mai apreciate de juriul specialist.

Joi, 19 septembrie 2013 | Sala Cupola

[14:30 – 18:00] FURNITURE FORUM – FORUMUL INDUSTRIEI DE MOBILA
[14:30 – 15:30] Inregistrarea participantilor & Welcome coffee
[15:30 – 18:00] Panel de discutii

Subiecte supuse dezbaterii:
• Masuri pentru protejarea resursei interne de masa lemnoasa;
• Propuneri de stimulare si sustinere a exportului de mobila;
• Solutii pentru accesarea cat mai rapida a Fondurilor Europene in industria mobilei;
•Perspective asupra industriei de mobila romaneasca in strainatate.

Speakeri:
Varujan VOSGANIAN, Ministrul Economiei;
Eugen TEODOROVICI, Ministrul Fondurilor Europene ;
Lucia Ana VARGA, Ministru Delegat Ape Paduri Piscicultura;
Artem VASILIEV, jurnalist Mebelny Biznes;
Patrick LEDOUX, jurnalist Meubihome;
Gerald SCHULTHEISS, jurnalist Mobelmarkt;
Vasile BADICA, Presedinte, Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL).

Vineri, 20 Septembrie 2013 | Sala Cupola

[14:00 – 16:00] Psihologia B2C in fetisul design-ului de mobilier: status versus still life. Conferinta sustinuta de Institutul National al Lemnului (INL).
[16:00 – 17:00] Protectia Proprietatii Industriale. Conferinta sustinuta de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM)

Sambata, 21 Septembrie 2013

Ziua de inchidere a portilor BIFE-SIM 2013

ACTIVITATI DESFASURATE PE INTREAGA DURATA A BIFE-SIM 2013

Pavilion C3

Salonul de Avangarda – Powered by Parametrica [digi fab school]
Zona-reper pentru industrie. Forme. Idei. Romanesti. Avangardiste. Fabricate. Digital.

Salonul de Avangarda inseamna 32 mp de combinatii ale unor minti creative, care prezinta designul ce tine cont de ultimele tendinte tehnologice si conceptuale.

Scopul salonului? Prezentarea inceputului revolutiei digitale cu impact asupra normalului. In completare se atrage atentia asupra parti-cularizarii in masa, ca fiind un viitor foarte apropiat.

Alcatuit din 3 zone, care se intrepatrund pe alocuri, Salonul de Avangarda devine pe rand Salon de Inovatie, Salon al scolii Parametrica sau Salon de fabricatie digitala:
Salon de inovatie prin obiectele propuse de Dizainar, Laboratorul de Arhitectura, Aira Studio sau ZEST, Salon al scolii Parametrica prin pro-iecte care promit o tehnologie avansata, precum Wavics, Robotelul Abb sau Quad Light si Salon de fabricatie digitala in care diverse obiecte-concept fabricate cu ajutorul Concept Jupiter prind viata, dar si altele realizate de AA Studio, completeaza scenariul.

Pavilion C3

In cele cinci zile ale targului, vizitatorii vor avea ocazia unica de a admira cele mai spectaculoase creatii inscrise si premiate la Concursul National de Design de Mobilier, editia a XI-a. Acestea vor fi expuse intr-un spatiu special amenajat in pavilionul C3.

Pentru vizitatorii care doresc sa consulte un specialist in amenajarea interioara, organizatorii au dezvoltat un program numit Designers say. Cei interesati pot afla de la specialisti cum trebuie sa arate articolul de mobilier care sa se incadreze perfect in ambientul de acasa sau chiar cum isi pot mobila locuinta in functie de personalitate.

Pavilion A

Un alt program, de data aceasta destinat publicului specialist, va pune in lumina reflectoarelor tehnologii revolutionare, apartinand sectorului Echipamente. Innovation Tour ii va purta pe vizitatori intr-o incursiune in lumea celor mai performante sisteme de prelucrare a lemnului.