Asociatia Libris Cultural, in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, organizeaza in perioada 17-19 septembrie 2010, in foaierul Teatrului Sica Alexandrescu Targul Manualelor Scolare.

Targul se adreseaza elevilor, parintilor si cadrelor didactice din judetul Brasov, oferindu-le, pe durata celor 3 zile de manifestare, o gama variata de manuale si caiete scolare (pe edituri si cicluri de invatamant), rechizite, culegeri si carti scolare.

Organizatorii lanseaza in cadrul Targului Campania Cartile nu se prafuiesc, se daruiesc care isi propune sa promoveze in randul elevilor un model de buna practica in ceea ce priveste reutilizarea cartilor scolare. Campania va incuraja predarea stafetei de cunoastere de la o generatie la alta, prin motivarea donatiilor de carte scolara folosita de elevi in anii precedenti. Cartile astfel colectate vor ajunge la Inspectoratul Scolar Judetean care le va distribui copiilor proveniti din familii cu posibilitati materiale reduse. Pentru a incuraja spiritul civic, pentru fiecare donatie facuta, elevii vor primi din partea Libris un cupon de reducer