window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Targul Martisorului Hand-Made – Moldova Mall 2012

 Targul Martisorului Hand-Made - Moldova Mall 2012Moldova Mall Iaşi şi Fayette Events & Education, vă invită să participaţi la un eveniment cu totul si cu totul special. De această dată avem deosebita plăcere să vă prezentăm desfăşurarea Târgului de Mărţişoare Hand-Made, realizate manual de artişti ieşeni, în perioada 25 februarie – 8 martie 2012, la parterul Centrului Comercial Moldova Mall.

Proiectul urmăreşte atingerea următoarelor obiective:

–         Obiectivul  principal al evenimentului este de a crea o acţiune prin care să promovăm Mărţişorul realizat manual, care are un aspect superior celui doar comercial.

–         Încercăm de asemenea să reamintim publicului ieşean legenda şi importanţa Mărţişorului.

Tradiţia mărţişorului se păstrează de mai bine de 2000 de ani, de pe vremea dacilor si a romanilor. Se spune că strămoşii noştri purtau monede găurite, atârnate de un fir împletit – colorat în alb şi negru. Bănuţii erau de aur, argint sau metal obişnuit, indicând cât de bogată sau de săracă era persoana care îi purta. Albul însemna revenirea la viaţă a naturii şi căldura verii, în timp ce negrul semnifica frigul iernii.

Întorcându-ne şi mai mult în timp, amintim că săpăturile arheologice au scos la iveala mărţişoare cu o vechime de peste 8000 de ani! Sub forma unor pietricele de râu, vopsite în alb şi roşu, ele erau înşirate pe aţă şi se purtau la gât.

–         Acest Târg asigură un acces mai ușor la artă şi mărţişoare realizate hand made;

–         Alte activităţi conexe:

–         ATELIERE DE MĂRŢIŞOARE din ORIGAMI

–         ATELIERE DE FELICITĂRI pentru 1Martie, din Qiulling ;

–         ATELIERE DE MĂRŢIŞOARE din pastă de MODELAJ

–         ATELIERE DE FELICITĂRI pentru Ziua Mamei, din Qiulling.

–         Aceste activităţi au rolul de a mări atractivitatea lui pentru publicul ieşean din toate categoriile de vârstă;

Prin activităţile educative şi artistice inedite organizate la acest eveniment, dorim să asigurăm punerea bunurilor hand made cu ocazia celebrării Sărbătorii Româneşti a Mărţişorului, la dispoziţia publicului larg ieşean într-un mod accesibil şi atrăgător.

Un alt aspect important al acestui eveniment este că el reuneşte artişti mari ai Iaşului, care merită menşionaţi şi apreciaţi pentru străduinţa lor de a duce mai departe tradiţia Mărţişorul în oraşul nostru, într-un stil de artă autentic. Menţionăm pe Ionela Mihuleac, Violeta Radu ca artisti mari ai Iaşului şi alţii precum Alina Anghelinei, Caloian Cezarina, Ana Maria Raţă, Carmen Parii, Curpân Leonard.

Intenţionăm ca prin Târgul „Mărţişorului Hand-Made” să asigurăm de asemenea formarea şi cunoaşterea mai accesibilă, a unor metode de artă noi şi moderne, dar şi tradiţionale prin informarea publicului de către participanţii la târg, prin descrierea modului de realizare a mărţişoarelor hand-made, în mod facil şi atrăgător.

Informaţii Suplimentare puteţi obţine la:

COORDONATOR DE PROIECT

Irina Andro

Manager General

SC FAYETTE SRL

Mobil. 0740 888 111

E-mail. Fayette.Iasi@gmail.com

E-mail:na-iasi@noua-acropola.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top