TAROM – Comunicat de Presa

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

In timpul intalnirii  anuale IATA  care s-a desfasurat in Statele Unite ale Americii in data de 8 iunie 2015, asociatia a initiat o propunere de unificare a politicii de bagaje de cabina pentru companiile aeriene membre IATA. Noile dimensiuni propuse, 55* 35* 20cm (110 cm) ar aduce avantajul ca utilizeaza mai bine spatiul de cabina, astfel incat teoretic fiecare dintre pasagerii unui avion de minim 120 de locuri sa aiba sansa de a putea avea un bagaj la bord- conform declaratiilor IATA.

Aceasta propunere initiata de catre  Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni va fi discutata cu companiile membre si in functie de rezultatul discutiilor, se va recomanda sau nu  o astfel de modificare a normelor privind dimensiunile bagajului de cabina acceptat pentru avioane cu mai mult de 120 de locuri. Conditia este ca un numar representativ de companii membre sa fie de acord cu aceasta inititativa si sa existe  acceptul producatorilor de bagaje.

Compania TAROM va analiza aceasta propunere si va decide cum raspunde initiativei propuse de catre IATA.

Ca pasager TAROM aveţi dreptul de a transporta în cabină un bagaj de mână ce nu trebuie să depăşească următoarele dimensiuni: 55x 40x 20cm (lungime x lăţime x înălţime). In cazul in care calatoriti la bordul unei aeronave de tip ATR 42 / ATR 72, bagajul transportat in cabina nu trebuie sa depasească dimensiunile de: 35x 30 x 20cm (lungime x lăţime x înălţime). Aceste reglementari se aplică numai pe zborurile operate de TAROM cu aeronave proprii. Invitam pasagerii nostri sa verifice informatiile,  inainte de achizitia unui bilet, la http://www.tarom.ro/informatii-pasageri/bagaje/.

Despre TAROM

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Cu un trecut ce se întinde pe mai mult de o jumătate de secol, istoria Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române începe odată cu dezvoltarea industriei aeronautice, un domeniu în care România – prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia şi Henri Coandă – s-a remarcat, alături de Statele Unite ale Americii.

În anul 1920, în România a luat fiinţă una dintre primele linii comerciale din lume, CFRNA – Compania Franco-Română pentru Navigaţie Aeriană, care a fost, de altfel, şi prima companie aeriană – din istoria aviaţiei – cu operare trans-continentală.

În 1926, compania s-a reorganizat şi şi-a schimbat denumirea în CIDNA – Compania Internaţională pentru Navigaţie Aeriană, pentru ca, în 1930, să-şi schimbe din nou numele, devenind Societatea Naţională LARES – Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat.

Anul 1945 aduce o nouă reorganizare iar LARES este înlocuită de Compania Aeriană TARS – Transporturile Aeriene Româno – Sovietice, care se afla în subordinea guvernului român şi a celui sovietic, dar al cărei personal a fost selecţionat tot din rândul celor care lucraseră pentru LARES.

După încă o reorganizare, LARES îşi schimbă numele şi devine, în data de 18 septembrie 1954 – TAROM, Transporturile Aeriene Române. Compania avea atunci, o flotă compusă din aeronavele de producţie sovietică Lisunov Li 2 şi Ilyushin II – 14.

1966 – TAROM efectua primul zbor peste Atlantic.

1969 – TAROM îşi adaugă o premieră mondială în palmares: avionul românesc IL 18 cu însemnele TAROM a parcurs distanţa de peste 50 de mii de kilometri în jurul lumii, în mai puţin de 80 de ore de zbor. Aeronava avea la bord 65 de pasageri.

Începând cu anul 1973 – se achiziţionează aeronave „lung curier” şi se deschid noi linii trans-continentale la New York si Beijing. Capacitatea de transport a TAROM-ului era atunci de zece ori mai mare faţă de anul înfiinţării companiei.

25 iunie 2010 – Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM este membră a Alianţei SkyTeam, eveniment istoric ce marchează intrarea companiei naţionale într-o nouă epocă a existenţei sale.

În prezent, TAROM operează zboruri peste 40 de rute din Europa şi Orientul Mijlociu.

Go to Top