window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

TBI Bank: 2 ani de consolidare pe piata din Romania

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

La 2 ani de la deschidere, Sucursala din Romania a TBI BANK EAD Sofia a continuat cresterea, activele sucursalei depasind 400 milioane lei, respectiv cu 26% mai mult decat la finalul primului an de activitate. Sucursala are 86 de angajati si deserveste 12.700 de clienti.

Urmare a continuarii investitiilor in reteaua de unitati si sistemul IT, Sucursala inregistreaza pierdere de 1,9 mil lei in 2014. Dar, asa cum se angaja inca de la lansare, Sucursala din Romania a TBI Bank a continuat perioada de doi ani de consolidare a businessului. Conform declaratiei Conducerii Sucursalei, se asteapta ca 2015 sa fie primul an cu profit.

In ceea ce priveste portofoliul de credite al bancii, cea mai mare parte este reprezentata de IMM-uri. Incepand cu 2015, banca va lansa produse pentru persoanele fizice. Banca ofera clientilor sai produse diversificate, inclusiv: conturi curente si produse de economisire, facilitati de credit, imprumuturi si servicii de leasing, conturi de salarii, credit documentar si solutii de finantare a comertului extern.

TBI BANK EAD Sofia este detinuta de Grupul financiar TBIF Financial Services NV, prezent in Romania de peste 13 ani in servicii financiare–leasing, credite de consum si carduri de credit, prin TBI Leasing IFN SA si TBI Credit IFN SA.

Deschiderea Sucursalei a fost o dezvoltare fireasca a businessului Grupului TBIF si o angajare a prezentei sale in sectorul financiar romanesc.

Banca “mama”, TBI BANK EAD Sofia se afla in top 10 banci in Bulgaria, fiind apreciata pentru calitatea managementului, politica de risc si dezvoltarea sustinuta intr-un timp scurt. Banca este prezenta in zona retail, IMM-uri si corporate. Capitalul social al TBI BANK EAD Sofia este de 36 milioane de euro.

Activele TBI BANK EAD Sofia erau, la finalul lui 2014, de 245,4 milioane de euro, din care 146 milioane de euro ii reprezinta creditele catre companii si persoane fizice.

Depozitele atrase in sold la decembrie 2014 erau de 198 de milioane de euro.

Lichiditatea bancii in continuare solida, de 40,15%, peste media sistemului bancar din Bulgaria, de 30,12%. Banca a avut un ROE (Return on Equity) la finalul lui 2014 de 24,96%. In Bulgaria, banca opereaza in 52 de sucursale, prin 3.000 de parteneri si are 640 de angajati.

In Bulgaria si Romania, strategia Bancii este sa-si consolideze pozitia pe piata prin serviciile din ce in ce mai eficiente oferite IMM-urilor si clientilor retail, acordand fiecaruia o atentie sporita, in functie de cerinte.

Despre TBI Bank

TBI Bank este parte a grupului TBIF Financial Services care include, de asemenea, companii de prestigiu de pe piața românească de servicii financiare: TBI Credit, TBI Leasing, TBI Auto.

Ca parte importantă a familiei TBIF Financial Services, TBI Bank îșii propune să ofere publicului un serviciu bancar alternativ, rapid, cu produse flexibile. Întreprinderile mici și mijlocii sunt principala clasa de clienți vizată de Bancă: vrem să le fim aproape, să oferim consiliere financiară și dezvoltare de business.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top