window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Un succes teatral international
MALDOROR – biografia sentimentala a unui criminal in serie
Miercuri, 16 iunie 2010 de la ora 18:30 la Sala de Lectura Ceainaria Teatrul ACT

Teatrul Radiofonic pentru prima data la „Sala de Lectura”, pentru prima data intr-un spatiu neconventional, relaxat si accesibil tuturor iubitorilor de teatru.

Daca ai scapat de grijile sesiunii, ale serviciului si vrei pur si simplu sa te bucuri de racoare in Ceainaria Teatrul ACT, nu rata ocazia sa participi la prima auditie dintr-un nou proiect organizat in parteneriat de Radio Romania Teatrul National Radiofonic si Fundatia Cultural Artistica Teatrul ACT.

Miercuri, 16 iunie de la 18:30 are loc auditia piesei de teatru radifonic „MALDOROR – biografia sentimentala a unui criminal in serie” la Ceainaria Teatrul ACT – „Sala de Lectura”

Vino sa traiesti noua experienta a teatrului radiofonic in ceainaria Sala de Lectura, savurand un ceai aromat sau o limonada racoritoare.
Vei avea ocazia sa o intlnesti pe scenografa si regizoarea Ilinca Stihi care va raspunde tuturor intrebarilor si ne va face o frumoasa prezentare inainte de piesa.

Redactia Teatru a Radio Romania a inscris spectacolul „Maldoror – biografia sentimentala a unui criminal in serie, dupa difuzarea in premiera la Radio Romania Cultural (7 martie 20101), la International Festival of Radio Plays and Documentary Radio Drama – Prix Marulic, prestigioasa manifestare artistica organizata de Departamentul de Teatru al Radiodifuziunii din Croatia care s-a desfasurat in perioada 15-21 mai, 2010.

Creatia Ilincai Stihi, „Maldoror – biografia sentimentala a unui criminal in serie” a fost distinsa cu premiul al II-lea la International Festival of Radio Plays and Documentary Radio Drama – Prix Marulic.

Eseul radiofonic, ”Maldoror – biografia sentimentala a unui criminal in serie”, propune un dialog teatral intre personajul Contelui de Lautramont, Maldoror, din opera poetica ”Les Chants de Maldoror”, si un altul inspirat din realitatea contemporana romneasca, Tanarul.

In spectacolul ”Maldoror – biografia sentimentala a unui criminal in serie”, Ilinca Stihi construieste o continuitate intre confuzia disperata a Tanarului, atras de un experimentalism al ororii fara nici o masura in ordine morala, si placerea, distilata pana la cea mai pura esenta, incercata de Maldoror atunci cand faptuieste, cu delicii, gama intreaga a bestialitatii. Vocile reunite ale celor doua personaje realizeaza transferul temei din realitatea poetica a secolului al XIX-lea, in cea a lumii de astazi: raul experimentat din ratiuni fals estetice si din dorinta de a sfida Legea.

Distributia: Zoltan-Octavian Butuc, Alex Vasilache, Manuela Ciucur, Gabriel Spahiu, Madalina Anea, Mihai Mos; asistenta tehnica: Mirela Anton; regia de studio: Milica Creiniceanu; regia muzicala: Madalin Cristescu; regia tehnica: Madalin Cristescu si Mihnea Chelaru; regia artistica: Ilinca Stihi; coordonator de proiect: Crenguta Manea

Detalii pe www.saladelectura-act.ro. Rezervari la 0724 360 755 (ntre 15:00 Si 23:00) sau pe email la contact@saladelectura-act.ro.

„Sala de Lectura” – Ceainaria Teatrul ACT
Calea Victoriei 126, etaj 2, sector 1, Bucuresti
Deschis luni – duminica de la 15:00 la 23:00
Rezevari: 0724 360 755/ contact@saladelectura-act.ro
www.saladelectura-act.ro
contact@saladelectura-act.ro
http://www.saladelectura-act.ro

Go to Top