window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Teatru | Romania. Inchis pentru inventar.

Compania de teatru „Passe-Partout Dan Puric” vă invită la spectacolul „România. Inchis pentru inventar” prezentat la sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani.

@ 30.03.2013 de la ora 19:00

@ Teatrul de pe Lipscani

 

Teatru Dan Puric Romania.Inchis pentru inventar  by HoratiuLinca.ro

“O inlantuire de perle negre, pline de amar sufletesc adunate din adancul sensibil al unor constiinte de artisti, ce n-a vrut sa moara pe fundul marii. Raspunsul tandru, simplu, inteligent al sensibilitatii romanesti pusa la incercare de seismul unei lumi malefice venite din afara – comunismul. Unda de soc tarzie, dar nu intarziata a dainuirii noastre. In esenta imaginea zambetului romanesc strabatut pururea de un suspin. Acesta e spectacolul “Romania. Inchis pentru inventar”, crescut ca o floare de colt pe terenul arid al României de azi.” Dan Puric

 

Regia: Dragoş Huluba
Distribuţia: Violeta Totir Huluba, Dragoş Huluba, Eduard Adam.

„Ne-am imaginat un scenariu suprarealist. Cum ar fi dacă, la întoarcerea în ţară, am găsi sub inscripţia ROMÂNIA, o alta, scrisă de mână, în grabă: Închis pentru inventar. Români cu bagaje, copii, turişti, străini, televiziuni, toţi privind peste gard în România aflată dintr-o dată la un moment important… O dare de seamă în faţa istoriei sau pur şi simplu un pas suspendat în aer, venind dintr-o întrebare legitimă: şi totuşi cine am fost noi în anii „aceia”? Ce am gândit, ce am visat, cu ce ne hrăneam existenţa, cum erau soarele, aerul, apa, dragostea, râsul, durerea? Erau la fel ca acum sau erau estompate de un sistem închis şi opresiv? Sau poate erau mai colorate, mai pline de substanţă într-o lume în care imaginaţia era un loc de refugiu? Acest spectacol nu este o teză sau o lecţie de istorie. E doar o înşiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viaţa unor oameni din acea lume.”

 

Spectacolul – scenariu, regie, interpretare – este, cu siguranţă, una dintre cele mai valoroase poveşti care s-au spus, scris sau filmat de la Revoluţie încoace, despre acea perioadă.

 

www.companiadanpuric.ro
Bilete si rezervari la Casa de bilete a Companiei de teatru „Passe-Partout Dan Puric”, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819.

 

foto: HoratiuLinca.ro

2014-03-25T11:31:35+02:0025 martie 2014|Categories: COMUNICATE DE PRESA|
Go to Top