window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPECA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania, cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii si conduce la bunastarea sociala, in compatibilitate cu mediul inconjurator.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in cadrul Departamentului de Eficienta in Conversia si Consumul de Energie, dezvolta tehnici de masura si control de ultima generatie, folosind sisteme optice de digitizare tip ATOS 3D si sisteme optice 3D de analiza a cinematicii, vibratiilor si solicitarilor, tip PONTOS HIGH SPEED.
Utilizand sistemul ATOS 3D se obtin coordonate 3D cu precizie ridicata, de pana la 0,01mm, cu o performanta ridicata. Rezolutia de detaliu cu zoom si selectia extinsa a zonelor de masura permit gruparea eficienta si raportarea precisa a datelor, in domeniile: inginerie inversa, controlul calitatii, prototipare rapida, frezare rapida pe masini unelte CNC a reperului scanat, modelare/simulare digitala.
Sistemul ATOS 3D este mobil, fiind capabil sa masoare obiecte de diferite marimi (pornind de la dimensiuni ce se inscriu in volume de masura de la 40x30x15 mm), componente turnate filigranat sau obiecte de mari dimensiuni (aeronave, nave, etc.), folosind asamblarea de imagini.
Sistemul PONTOS reduce procedura de masurare la o fractiune de timp, oferind informatii despre coordonatele 3D, deplasarile 3D, deformatiile, vitezele si acceleratiile obiectelor masurate. In plus, rezultatele masurate sunt prezentate grafic si video.
In acest moment, ICPE- CA este unicul detinator din Romania al sistemul PONTOS.
Aplicatiile sistemelor 3D mentionate mai sus pot fi utilizate in special in industria auto, pentru a analiza deformatiile si vibratiile mecanice, in constructii civile, poduri, cale ferata, pentru analiza deformatiilor si socurilor mecanice, in biomedicina, pentru analiza si corectia miscarilor corpului uman, in modelare/simulare digitala si in multiple aplicatii culturale.

Gabriela Iosif
Consilier Relatii Publice INCDIE ICPE-CA
Splaiul Unirii 313, sector 3, Bucuresti
office@icpe-ca.ro
http://www.icpe-ca.ro

2014-02-11T18:00:09+02:0021 iunie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA|Tags: , , |
Go to Top