ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPECA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania, cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii si conduce la bunastarea sociala, in compatibilitate cu mediul inconjurator.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in cadrul Departamentului de Eficienta in Conversia si Consumul de Energie, dezvolta tehnici de masura si control de ultima generatie, folosind sisteme optice de digitizare tip ATOS 3D si sisteme optice 3D de analiza a cinematicii, vibratiilor si solicitarilor, tip PONTOS HIGH SPEED.
Utilizand sistemul ATOS 3D se obtin coordonate 3D cu precizie ridicata, de pana la 0,01mm, cu o performanta ridicata. Rezoluti