Tehnologia Fluke folosita in lupta cu Ebola

Specialiștii sistemelor de sănătate din întreaga lume au început să folosească pe scară largă tehnologii de scanare cu imagini termice de la distanță, pentru a putea înregistra și verifica temperatura într-un flux crescut de oameni. Aeroporturile, stațiile de tren și autobuz, spitalele, școlile și alte zone aglomerate sunt doar câteva exemple unde tehnologia de scanare termică poate fi folosită pentru detectarea și prevenirea infecțiilor virale.

Cum poate fi folistă termografia pentru scanarea temperaturii corporale?

Persoanele febrile au o temperatură ridicată la nivelul pielii, iar camerele Fluke infraroșu au capabilitatea de a măsura diferențe subtile de temperatură.

Cea mai ridicată temperatură a corpului e, de obicei, în zona din jurul nasului, ochilor și gurii. O cameră non-contact în infraroșu poate scana rapid mulțimi impresionante de oameni pentru a descoperi persoanele care au o temperatură mai ridicată decât normal și pentru a declanșa un semnal care-i avertizează pe specialiști că e nevoie de teste suplimentare, în cazurile respective, cu un termometru dedicat măsurării corporale.


Care sunt beneficiile?

  • fără contact: se reduc șansele de răspândire a maladiilor
  • măsurarea temperaturii este instantanee – se scanează un număr mare de persoane
  • niciun risc pentru sănătatea publică – măsurarea temperaturii prin tehnologie în infraroșu este inofensivă
  • oamenii pot fi scanați în mișcare, fără întârzieri în deplasări și trafic

 Ministerul Sănătății și Bunăstării Familiei din India folosește cu succes tehnologia Fluke, încă din 2009, de la creșterea îngrijorătoare a numărului de cazuri de gripă porcină. Camerele în infraroșu cu termografie au fost instalate pe aeroportul “Indira Gandhi” din New Delhi, pentru a ajuta autoritățile în scanarea pasagerilor care intră în India și detectarea persoanelor posibil afectate de gripa porcină.

 Camerele non-contact de la Fluke au permis oficialilor de la minister, aeroport și tranzit să scaneze în timp real temperatura la nivelul pielii, în fluxuri masive de trafic. Dispozitivele Fluke sunt capabile să detecteze variații de temperatură de 0,05 °C. În plus, ecranele LCD mari cu care sunt dotate le fac instrumentele ideale pentru scanarea grupurilor mari de oameni.

 Tehnologia IR Fusion transmite pe aceste ecrane imagini digitale vizibile în orice condiții, ceea ce face scanarea extrem de eficientă.

Important

Camerele în infraroșu nu sunt instrumente medicale, de unde și micile diferențe când temperaturile măsurate sunt comparate cu cele luate cu termometre de contact.

 De asemenea, exercițiile fizice, transpirația și alți factori pot afecta temperatura la nivel dermic, motiv pentru care verificarea ulterioară cu un termometru de contact este obligatorie.

Despre Fluke

Fondată în 1948, Fluke Corporation este lider mondial în instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clienții Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni și metrologi care instalează, diagnostichează și administrează echipamente electronice și electrice industriale și procese de calibrare.

# # #

Fluke este marcă înregistrată a Fluke Corporation. Numle companiilor și produselor menționate în acest document sunt deținute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detaliii, vizitați website-ul Fluke: http://www.fluke.com/fluke/roro/home/