Tenorul TEODOR ILINCAI revine pe scena ONB, in spectacolul Boema de Giacomo Puccini!

Acasa/arta / cultura / entertainment, Arta si Cultura, COMUNICATE DE PRESA, monden / lifestyle/Tenorul TEODOR ILINCAI revine pe scena ONB, in spectacolul Boema de Giacomo Puccini!

Tenorul Teodor Ilincăi revine joi, 23 mai, începând cu ora 19.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), în spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, lucrare situată pe locul al treilea în topul celor mai cântate opere din lume, conform site-ului operabase.com. Teodor Ilincăi va interpreta pe scena bucureşteană rolul principal Rodolfo, alături de artişti valoroşi ai instituţiei. Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului invitat Răsvan Cernat.

 Boema la Opera Nationala Bucuresti

„Rodolfo din opera La Bohème este rolul pe care l-am interpretat cel mai mult în carieră. Alături de Romeo din „Romeo et Juliette” de Ch. Gounod, Rodolfo este unul dintre cele mai complexe şi dificile roluri, care îţi oferă totodată satisfacţii deosebite, bineînţeles, dacă reuşeşti să ajungi la inima spectatorului. Ce mă încântă nespus în La Bohème sunt bucuria şi simplitatea cu care trăiesc personajele, zi de zi”, a afirmat Teordor Ilincăi.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroşi tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internaţională. Debutul său în afara ţării s-a petrecut în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul Macduff din Macbeth de G. Verdi, astăzi Teodor Ilincăi fiind un artist aplaudat pe cele mai importante scene ale lumii. Printre colaborările de mare importanţă se numără concertul din Valladolid – Spania (2011), alături de soprana Angela Gheorghiu. Până în 2014, artistul este invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc. În 10 mai, tenorul a susţinut un concert la Royal Festival Hall din Londra, alături de Angela Gheorghiu, avându-l pe Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei Filarmonice Regale din Londra: Publicul a reacţionat cu foarte multă caldură şi cu ovaţii prelungite, iar noi l-am răsplătit cu multe bisuri, a declarat Teodor Ilincăi.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Dirijorul Răsvan Cernat, născut la Bucureşti, a studiat dirijatul de orchestră cu dirijorul Constantin Bugeanu în 1969, iar în 1972 a urmat în Italia cursurile de perfecţionare organizate de către dirijorul Franco Ferrara. Apoi, timp de doi ani, artistul a participat la cursurile ţinute la Bologna de Sergiu Celibidache. Răsvan Cernat şi-a început activitatea dirijorală în anul 1975, de atunci urmând concerte cu orchestrele simfonice din marile centre muzicale ale ţării, precum şi în turnee artistice în Spania, Olanda, Bulgaria, Germania, Rusia, Franţa, Elveţia, Italia şi Japonia. Paralel cu activitatea dirijorală, a continuat să se ocupe şi de compoziţie. În anul 1980 este laureat al Premiului Ionel Perlea şi devine membru al Societăţii Europene pentru Cultură, cu sediul la Veneţia. Răsvan Cernat a fost director al Operei Naţionale Bucureşti şi dirijor al Orchestrei Simfonice a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa.

 

 

Joi, 23 mai, ora 19.00 – Opera Naţională Bucureşti

 

La Bohème

Operă în patru acte de Giacomo Puccini

Libretul de Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica
După romanul “Scènes de la vie de bohème” de Henri Murger
Spectacol de operă în limba italiană

Dirijor: Răsvan Cernat (invitat special)

Regia: Ionel Pantea
Scenografia: Ştefan Caragiu
Costume: Liliana Cenean

Maestru de cor: Stelian Olariu

Maestru de cor copii: Smaranda Morgovan

 

Distribuţia:

 Rodolfo – Teodor Ilincăi (invitat special)
Mimi – Tina Munteanu
Musetta – Irina Iordăchescu
Marcello – Vicenţiu Ţăranu
Schaunard – Vasile Chişiu
Colline – Horia Sandu
Benoît – Paul Basacopol
Alcindoro – Ştefan Schuller
Vameşul – Adrian Ionescu
Parpignol – Constantin Negru

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!