window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Tenorul turc EFE KISLALI revine pe scena Operei Nationale Bucuresti / Bucuresti / 11 noiembrie 2010

Joi, 11 noiembrie, iubitorii muzicii clasice sunt invitati la Opera Nationala Bucuresti (ONB) sa participe la o reprezentatie a celei mai recente productii lirice a teatrului: „Turandot” (Giacomo Puccini). Spectacolul se va bucura de prezenta tenorului de origine turca Efe Kislali (in rolul lui Calaf), deja aplaudat de spectatorii romani cu ocazia altor evenimente speciale desfasurate pe scena ONB.

Efe Kislali este unul dintre laureatii premiului criticii internationale „Seen and Heard International”, pentru rolul titular din opera Otello de Giuseppe Verdi, fiind mentionat in cronicile de specialitate ca un interpret absolut stralucitor. Tenorul a fost invitat sa cante pe scene din intreaga lume: la Opera Nationala din Lituania in rolurile Calaf din Turandot, Des Grieux din Manon Lescaut de Giacomo Puccini si Radames din Aida de Giuseppe Verdi. De asemenea, a fost invitat la Opera Nationala din Praga pentru spectacolele Manon Lescaut si Aida, precum si pentru Otello, iar la Opera din Bratislava pentru rolul Manrico din Il Trovatore de Giuseppe Verdi. Este o prezenta constanta pe scena Operei de Stat din Istanbul.

Povestea frumoasei printese Turandot care, ajunsa la varsta maritisului, hotaraste sa devina numai sotia aceluia care va izbuti sa gaseasca raspunsul la trei ghicitori aproape imposibil de dezlegat, va prinde viata datorita artistilor ONB: Silvia Sorina Munteanu (Turandot), Crina Zancu (Liu), Marius Bolos (Timur), Florin Simionca (Ping), Liviu Indricau (Pang), Valentin Racoveanu (Pong), Florin Diaconescu (Altoum) si Vasile Chisiu (Mandarinul).

Solistii, corul – pregatit de maestrul Stelian Olariu, corul de copii – coordonat de Vasile Corjos si orchestra ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

B-dul Mihai Kogalniceanu, nr. 70-72, sector 5, Bucuresti
Telefon: 021 314 69 80
E-mail: onb@operanb.ro
http://www.operanb.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top