window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Tinerii bucuresteni cer conditii de siguranta si confort pentru utilizarea bicicletei

Va prezentam
REZULTATELE ACTIVITATII DE STRANGERE DE SEMNATURI PENTRU O SOLICITARE OFICIALA
in urma careia tinerii nostri membri spera sa demonstreze necesitatea si utilitatea amenajarii unor parcari de biciclete in incinta unitatilor de invatamant, precum si dezvoltarea infrastructurii de trasee pentru benzi de biciclete.

Mesajul este urmatorul:
„Noi, tinerii din BUCURESTI, suntem interesati sa utilizam bicicleta pentru a veni la scoala, fiind constienti ca astfel contribuim la reducerea aglomeratiei in trafic, la diminuarea poluarii urbane si la mentinerea sanatatii noastre. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, facem apel la autoritatile locale in vederea asigurarii unor conditii civilizate de SIGURANTA si CONFORT, atat pentru deplasare (piste, benzi, alei dedicate biciclistilor) cat si la destinatie (parcari acoperite, rastele pazite).”

Activitatea a inceput inca din anul 2008, cand au fost stranse in jur de 2000 de semnaturi de la scolari, liceeni si studenti, din circa 15 unitati de invatamant. Plecand de la colaborarile cu respectivele unitati de invatamant si continuand activitatea de strangere de semnaturi pe plan intern, apoi extinzand colaborarile cu alte unitati de invatamant (aproximativ 35 de unitati), implicand organizatiile de tineri si consillile de tineret locale (de sector), au fost stranse in final aproximativ 25.000 semnaturi.

Situatia pe sectoare:
Sector 1: 10 unitati de invatamant / aprox. 3740 tineri semnatari
Sector 2: 5 unitati de invatamant / aprox. 4180 tineri semnatari
Sector 3: 9 unitati de invatamant / aprox. 4829 tineri semnatari
Sector 4: 5 unitati de invatamant / aprox. 3391 tineri semnatari
Sector 5: 3 unitati de invatamant / aprox. 1088 tineri semnatari
Sector 6: 3 unitati de invatamant / aprox. 580 tineri semnatari

In aprilie 2010, a luat sfarsit programul „TANARUL VELORUTIONAR”, program de informare, educare si promovare a beneficiilor mersului pe bicicleta derulat de asociatia „BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA”, in scolile, liceele si facultatile bucurestene, activitate sustinuta financiar de ANPCDEFP (programul „Tineret in Actiune”), si UNDP (programul „GEF SGP”).
A doua etapa a proiectului „VELORUTIA IN SCOLI”, derulata pe parcursul anului 2009 – 2010 a reprezentat un pas inainte pentru derularea unui proces foarte amplu: re-introducerea culturii bicicletei in randul tinerilor din Romania. Programul include atat studii sociologice, activitati educative cat si propuneri administrative pentru autoritatile locale.

Noi stim ca la ora actuala ca pe primul loc pe lista prioritatilor de siguranta si confort din toata lumea moderna este PIETONUL, urmat imediat de BICICLIST, si ca AUTOMOBILISTUL este acum lasat pe ultimul loc! Noi stim acum ca in multe orase europene apar din ce in ce mai multe strazi unde accesul autoturismelor este foarte restrictionat, si ca aceste artere secundare sunt in general in zonele rezidentiale sau in preajma institutiilor publice si de invatamant. Am redactat scrisori oficiale cu care, prin semnaturile celor dornici, putem dovedi acum ca sunt multi tineri in capitala Romaniei moderne care solicita conditii de siguranta si confort pentru utilizarea bicicletei, atat in deplasare cat si la destinatie. Avem deja peste 25.000 de semnaturi!!

Ne propunem sa convingem primariile de sector, inspectoratele scolare si brigada rutiera ca deplasarea tinerilor pe bicicleta trebuie incurajata si sustinuta atat logistic cat si legislativ.

Adresam factorilor de decizie o solicitare ferma de sprijin:
-pentru instalarea rastelurilor pentru biciclete in incinta unitatilor de invatamant,
-pentru amenajarea de benzi de bicicleta spre scolile, liceele si facultatile bucurestene,
-pentru diminuarea traficului auto in vecinatatea scolilor!

Va multumim pentru atentie!

GeoBateSaua / 0722 736694
-Presedinte Asociatia „BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA”
-Vice-Presedinte FEDERATIA BICICLISTILOR DIN ROMANIA: 0722 736694, 021 315 9811
geobatesaua@yahoo.com
http://www.batesaua.ro

2014-02-11T18:22:24+02:0007 iulie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, social|Tags: |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top