window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Topul International al Universitatilor pe specializari.

Studentii au acum la indemana un nou instrument de comparare pentru a lua decizii informate cu privire la universitatile la care intentioneaza sa studieze.


In urma succesului inregistrat de editia 2010 a Topului International al Universitatilor- QS World University Rankings-, vizualizat de peste 50 de milioane de oameni de la lansarea sa in septembrie 2010, QS Quacquarelli Symonds va lansa in luna aprilie o noua serie de clasificari ale universitatilor. QS World University Rankings by Subject va oferi informatii cu privire la institutiile de invatamant superior de renume in functie de specializari.

Studentii din intreaga lume doresc nu doar sa identifice care sunt universitatile care se potrivesc pregatirii si aspiratiilor lor dar si sa compare nivelul fiecareia in functie de discipline.
Ben Sowter, coordonatorul departamentului de cercetare din cadrul QS explica: Exista o cerere evidenta de modalitati de comparatie a eficientei institutiilor de invatamant superior in functie de anumite discipline. In fond, cei mai multi viitori studenti aleg mai intai ce isi doresc sa studieze si abia apoi se orienteaza catre o institutie anume.

Prima serie din cele patru editii ale clasificarii va fi axata pe inginerie si IT, dezvaluind care sunt cel mai bine clasate universitati la capitolul stiinte informatice, mecanice, chimice, electronica si electrotehnica si constructii. Clasificarile disciplinelor : biomedicina si stiintele naturii, arte si stiinte umaniste si stiinte sociale vor fi lansate pe parcursul anului 2011.

In realizarea acestor noi clasificari, QS evalueaza opinia cadrelor universitare si a angajatorilor la nivel mondial, dar si lucrarile publicate in revistele de specialitate ca aspect esential in activitatea de cercetare academica, folosind pentru aceasta baza de date a Scopus/Elsevier.

Clasamentul universitatilor in functie de specializari – QS World University Rankings by Subject – si detaliile cu privire la metodologia aprobata de Comisia de Evaluare Academica a QS vor fi disponibile pe www.topuniversities.com incepand cu 2 aprilie 2011.


Misiunea QS Quacquarelli Symonds este sa ofere indrumare in educatia la nivel inalt si in alegerile in cariera, permitand studentilor de elita sa avanseze spre pozitii de leadership. Prin evenimentele noastre unice, publicatiile, cercetarea si uneltele web interactive, punem in contact studenti, absolventi, MBA si comunitati executive din lume cu angajatorii si cu furnizorii de educatie. Comunitatea noastra include: www.topuniversities.com, www.topgradschool.com, www.topmba.com, www.global-workplace.com.
QS opereaza la nivel global avand sedii in Londra, Paris, Singapore, Stuttgart, Shanghai, Sydney, Washington DC, Boston si Johannesburg.

Mihaela Draghici
Marketing Central Europe
mihaela@qs.com
http://www.topuniversities.com

2014-04-14T20:42:49+03:0030 martie 2011|Categories: COMUNICATE DE PRESA, cursuri / educatie|Tags: , , , |
Go to Top