Tosca @ Opera Naţională Bucureşti - Celia CosteaTosca @ Opera Naţională Bucureşti

Miercuri, 4 aprilie (19.00), Opera Naţională Bucureşti vă oferă un spectacol de neuitat – “Tosca”, cu invitaţi speciali.  Soprana Celia Costea va da viaţă Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alături de tenorul Rubens Pelizzari, în rolul lui Mario Cavaradossi.

Celebră cântăreaţă a Romei, Tosca trece printr-o confruntare cu un teribil tiran, şeful poliţiei, Scarpia, care vrea să o seducă. Perfid, acesta foloseşte mijloace machiavelice pentru a-şi atinge scopul, provocând o ireparabilă tragedie.

Soprana Cellia Costea a fost remarcată de specialişti din  străinatate în urma unor importante distincţii obţinute la competiţii:  Premiul I la Concursul “Jullian Gayarre” de la Pamplona (Spania), oferit în anul 2000 de un juriu prezidat de celebrul Jose Carreras, Premiul I şi Premiul Publicului la Concursul Internaţional de Canto „Monserrat Caballé” (2001), Premiul I şi Premiul Publicului la Concursul Internaţional de Canto „Francisco Vinas” de la Barcelona (2003) etc. Aceste performanţe i-au oferit Celliei Costea posibilitatea de a cânta pe cele mai mari scene ale lumii, la Viena, Londra, Marsilia, Toulouse, Praga, Atena, Barcelona