În perioada 26-29 octombrie 2017, Erasmus Student Network (ESN) România organizează în zona judeţului Brașov cea de-a șasea ediție a evenimentului național “Halloween in Transylvania”.

În acest an sunt așteptați aproximativ 950 de studenţi, beneficiari ai programului Erasmus+, care vor participa la activitățile propuse, printre care se numără și sărbătorirea Halloween-ului pe domeniul castelului Bran. În prezent, aceștia studiază la universități din  10 orașe din România: Alba Iulia, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara.

Pentru a face cunoscută cultura și istoria Transilvaniei, sunt cuprinse în programul evenimentului o serie de activități, precum vizitarea castelului Peleş și a oraşului Brașov și vânătoarea de comori ce va avea loc la cetatea Râșnov. Cu toate acestea, momentul culminant este reprezentat de seara petrecută la castelul Bran, pe data de 27 octombrie, care se încheie cu petrecerea de Halloween desfășurată pe domeniile acestuia.

Studenții vor lua parte și la activități din cadrul proiectelor SocialErasmus și ExchangeAbility. Prima dintre acestea va avea ca temă sărăcia și va consta în colectarea diverselor bunuri ce vor fi donate la finalul evenimentului, iar cea de-a doua va avea scopul de a atrage atenția asupra obstacolelor întâlnite de către persoanele cu dizabilități.

Evenimentul se va încheia cu un bal mascat organizat sub egida Responsible Party, în timpul căruia va fi promovat în rândul tinerilor un mod responsabil de a petrece.

 Evenimentul este organizat cu sprijinul: ANPCDEFP, Primăria Râşnov, Love+, Fit Bit, Accenture, Procter & Gamble, Epson, Questo și Fabrica de Fapte Bune.

ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din unsprezece secțiuni locale (ESN Alba Iulia, ESN ASE Bucureşti, ESN Bacău, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Constanța, ESN Craiova, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN Timişoara și ESN UniBuc). Printre obiectivele principale ale organizației se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.