window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

transmisiune live @ Opera Nationala Bucuresti : Gala de redeschidere a Teatrului Bolsoi din Moscova, cu participarea sopranei Angela Gheorghiu

@ 17.00 / 28 octombrie 2011

Opera Nationala Bucuresti a initiat la finalul lunii septembrie un program de transmisiuni in direct ale unor montari de succes apartinand celor mai importante teatre lirice din lume. Publicul meloman are in acest fel posibilitatea unica de a lua parte la spectacole extraordinare si de a admira – in conditii de difuzare de inalta calitate – pe cativa dintre cei mai valorosi artisti ai lumii.

Cea de-a treia transmisiune, programata in data de 28 octombrie, va transforma publicul roman intr-un martor al unui eveniment de o deosebita importanta in lumea artistica internationala: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolsoi, dupa un proiect impresionant de refacere si modernizare, inceput in anul 2005. La manifestare va participa inclusiv presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, care a supravegheat derularea intregului proiect. In țara, evenimentul poate fi urmarit in direct la Timisoara – Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” si Sibiu – Centrul Cultural Habitus din Piața Mica.

Pentru spectatorii romani, gala va insemna si reintalnirea cu Angela Gheorghiu, celebra soprana de origine romana, invitata de onoare a evenimentului. Angela Gheorghiu a cantat in prezenta presedintelui american Barack Obama in decembrie 2009 la Gala Kennedy Center Hounors (Washington), pentru a o onora pe mezzo-soprana de origine americana Grace Bumbry.

Printre alti invitati de marca ai galei de la Bolsoi se numara: Placido Domingo, Natalie Dessay si Dmitri Hvorostovski. Evenimentul isi propune sa reconstituie istoria impresionanta a institutiei infiintate in 1776 (care functioneaza in actuala cladire din 1824), programul serii reunind astfel un montaj cu imagini ce prezinta reconstructia cladirii, o parada a decorurilor realizate de mari scenografi ai teatrului, fragmente cunoscute din spectacole de opera sau de balet. Gala se va incheia cu o parada care prezinta intreaga companie a teatrului. Regia manifestarii este semnata de Dmitri Ceniakov, iar conducerea muzicala a evenimentului ii apartine lui Vassili Sinaiski. Vor participa solistii, compania de balet si orchestra Teatrului Bolsoi.

Ora de incepere a transmisiunii in Romania este 17.00. Pretul biletului este de 45 ron. Biletele se pot achizitiona la Casa de bilete a ONB, de luni pana duminica, intre orele 9.00 – 13.00 si 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul oficial al institutiei: www.operanb.ro.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Asociatiei „Friends of Opera”.

Seria transmisiunilor in direct care vor fi organizate la Opera Nationala Bucuresti va continua cu spectacole realizate pe scena catorva dintre cele  mai importante teatre lirice din lume, ca Teatro Real – Madrid, Gran Teatre del Liceu – Barcelona, Arena di Verona, Scala din Milano s.a.

Go to Top