window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Transmisiuni High Definition @ Opera Nationala Bucuresti

In luna decembrie, publicul meloman are posibilitatea de a urmari in direct (prin satelit, in conditii High Definition) trei montari de succes apartinand teatrelor lirice din Italia, Anglia si Spania.

Asadar, prima transmisiune din aceasta luna se va difuza miercuri, 7 decembrie (19.00), cu ocazia reprezentatiei cu opera Don Giovanni( Wolfgang Amadeus Mozart), sustinute de artistii lirici ai celebrului Teatro alla Scala (Milano). Spectacolul se bucura de participarea baritonului Peter Mattei in rolul principal, alaturi de soprana Anna Netrebko, care interpreteaza rolul Donnei Anna, si bas-baritonul Bryn Terfel, in rolul Leporello. Conducerea muzicala ii apartine dirijorului Daniel Barenboim. Regia este semnata de Robert Carsen, iar coregrafia de catre Philippe Giraudeau.

Joi, 15 decembrie (21.30) pe ecranul amplasat in sala mare a Operei Nationale Bucuresti va fi difuzat spectacolul de balet “Frumoasa din padurea adormita” (Piotr Ilici Ceaikovski) transmis in direct de la Royal Opera House (Covent Garden-Londra). Spectacolul se bucura de participarea balerinei Lauren Cuthbertson in rolul Aurorei, alaturi de balerinul Serghei Polunin care va da viata lui Florimund. Conducerea muzicala ii apartine dirijorului Boris Gruzin. Coregrafia este cea clasica, semnata de Marius Petipa, iar scenografia a fost realizata de catre Oliver Messel si Peter Farmer.

Marti, 27 decembrie (ora 21.00) la  ONB  se va transmite in direct de pe scena Gran Teatre del Liceu (Barcelona) spectacolul “Linda di Chamounix” (Gaetano Donizetti). Spectacolul se bucura de participarea sopranei Diana Damrau in rolul principal, alaturi de tenorul Juan Diego Flórez, in rolul lui Carlo. Spectacolul este realizat in coproductie cu Opera di Roma, iar conducerea muzicala ii apartine dirijorului Marco Armiliato. Regia este semnata Emilio Sagi.

Opera Nationala Bucuresti a initiat la finalul lunii septembrie un program de transmisiuni in direct (prin satelit, in conditii High Definition) ale unor montari de succes apartinand celor mai importante teatre lirice din lume. Prima transmisiune (28 septembrie) a insemnat difuzarea spectacolului „Faust” de la Royal Opera House (Covent Garden) cu Angela Gheorghiu, cea de-a doua a prilejuit intalnirea publicului cu acelasi titlu liric, dar in montarea Operei Nationale din Paris (10 octombrie), iar cea de-a treia transmisiune a permis spectatorilor romani sa devina martor al unui eveniment extraordinar in lumea artistica internationala: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolsoi (28 octombrie), spectacol la care a participat si soprana Angela Gheorghiu.

Publicul meloman are in acest fel posibilitatea de a admira pe cativa dintre cei mai valorosi artisti ai lumii. Seria transmisiunilor in direct care vor fi organizate la Opera Nationala Bucuresti pe parcursul stagiunii 2011-2012 va continua cu spectacole realizate pe scenele catorva dintre cele  mai importante teatre lirice din lume.

Pretul biletului pentru aceste transmisiuni este de 45 ron. Biletele se vor putea achizitiona la Casa de bilete a ONB, de luni pana duminica, intre orele 9.00 – 13.00 si 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul www.bilet.ro.

Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociatiei „Friends of Opera”.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top