CFR Călători informează că, începând cu data de 14 iunie, va lansa programul estival Trenurile Soarelui.

 
Timp de trei luni, până la 15 septembrie, turiştii vor avea la dispoziţie o serie de trenuri care vor asigura legături directe spre/dinspre staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.
CFR Călători a pregătit un program special de trenuri suplimentare pentru ca, în fiecare zi, toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii.  
 
Săptămâna viitoare, vor fi transmise, pe larg, detaliile programului: număr de trenuri, rute, orarii şi exemple de tarife.
 
 
De asemenea, înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau să se adreseze personalului nostru din stații.
     
 
  
 

Programul estival de transport feroviar 2014 Trenurile Soarelui (14 iunie – 15 septembrie) cuprinde peste 40 de trenuri spre și dinspre litoral și Delta Dunării (vezi mai jos anexă).
 
CFR Călători introduce suplimentar în circulație 20 de trenuri InterRegio și Regio, care asigură zilnic legătura directă dintre toate regiunile țării și stațiunile de la Marea Neagră. De asemenea, în intervalele orare cele mai solicitate, turiștii au la dispoziție legături frecvente între Constanța și stațiuni.
 
Durata călătoriei, cu toate trenurile InterRegio, pe ruta București – Constanța este de 2 ore și 50 de minute.
 
Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. Pasagerii vor avea astfel la dispoziție, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus, 2 intors) care vor asigura legătura cu Delta.
 
Șiîn acest sezon,începând cu data de 28 iunie,trenul tradițional destinat tinerilor va circula zilnic pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – București Nord – Constanța & stațiuni – Mangalia şi retur.   Trenul Tineretului va pleca din Sibiu la ora 17.45, va circula pe parcursul nopții cu tranzit prin București Nord (plecare ora 02.30), și va ajunge la Constanța la ora 06.21 / Mangalia la ora 08.08.  
 
Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea un program adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.
 
Recomandăm tuturor călătorilor să își procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomerației de la casele de bilete, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă.
 
Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile. De exemplu, pentru achiziția biletului dus-întors obțineți o reducere de 10%, iar la cumpărarea cu anticipație beneficiați de reduceri între 10% și 25%. În plus, la trenurile cu regim de rezervare, pentru biletele cumpărate online se acordăreducerea suplimentară de 5%.
  

Exemple* Tarife InterRegio din București & marile orașe spre Constanța
 
Clasa a 2 a / lei
 
 Întreg
 Elevi & Studenți
Pensionari
Dus – întors*, preț întreg
București Nord
62
46,75
33
108,40
Arad
130
81,25
69
238
Oradea
130
81,25
69
238
Brașov
78,50
58,75
43,25
145,30
Timișoara
121
78,25
64,50
221,8
Iași
90,50
65,75
49,25
166,90
Galați
65
51
36,50
121
Sibiu la tren Regio
81,50
40,75
40,75
146,70


* tariful include și tariful de rezervare a locului pentru călătoria de întoarcere

Reducerea pentru elevi/studenți și pensionari se acordă pe baza legitimației de elev/student, cupon pensionar

Pasagerii au la îndemână și alte reduceri importante pentru destinații interne:
 • 25% reducere prin Cardul Tren Plus;
 • între 10% şi 25 % reducere cu oferta Minigrup 2 – 5;
 • între 15% şi 35% reducere cu oferta Biletul de weekend;
 • între 25% şi 60% reducere cu oferta Cartea VSD;
 • între 31% și 56% reduceri de weekend (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Brașov și retur;
 • între 10% și 20% reducere la călătoria cu trenuri succesive;
 • reduceri de până la 35 % pentru Grupuri de peste 20 persoane.
  
CFR Călători mulţumeşte tuturor celor care îşi cumpără de fiecare dată bilet de tren! Biletele pot fi achiziționate:
 • Online de pe www.cfrcalatori.ro;
 • De la automatele XsellKiosk din gări;
 • De la automatele ZebraPay;
 • Prin rezervare telefonică;
 • Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR;
 • De la distribuitori autorizați (agenții de turism).
 
Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea servicii.
 
 
De asemenea, înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nor