Angela Gheorghiu_foto_Virgil Oprina

Angela Gheorghiu a lansat recent albumul de colinde „O, ce veste minunată!”, alături de Orchestra Națională Radio și dirijorul Tiberiu Soare, material discografic ce a obținut deja, în urmă cu doar câteva zile, Discul de Aur din partea casei sale de discuri MediaPro Music, pentru vânzările albumului.

În 23 decembrie – la Sala Radio s-a derulat un concert festiv de Crăciun, prilej ca soprana să încânte publicul cu o parte dintre colindele înregistrate pe album, la finalul evenimentului artista acordând timp de două ore autografe fanilor săi. Vocea inegalabilă, o prezență carismatică, plină de umor și dezinvoltură, sunt atributele care au însoțit prestația Angelei Gheorghiu, furtunos aplaudată de public.

Deși concertul organizat de Primăria sectorului 3 şi Centrul cultural Casa Artelor în parteneriat cu Radio România şi Fundaţia Angela Gheorghiu a fost unul de circuit privat, seara muzicală de sărbătoare va ajunge mâine, chiar în Ajunul Crăciunului, în casele tuturor românilor! Evenimentul a fost transmis de la ora 19.00 pe Radio România Cultural şi Radio România Muzical (on-line şi on-air), dar şi pe postul de televiziune Antena 3, în aceeaşi zi, de la ora 23.00. Magia sărbătorilor va pătrunde aşadar de la Sala Radio în casele dvs. prin îndrăgite colinde şi cântece de Crăciun, ca „Domnuleţ şi Domn din cer”, „O, ce veste minunată”, „Trei crai de la Răsărit”, „Moș Crăciun”,  „Cantique de Noël” („O, Holy Night”) ş.a.

Evenimentul a avut loc cu participarea Orchestrei Naționale Radio și a două coruri cu o carte de vizită remarcabilă ca Madrigal și Accoustic.

Soprana al cărei nume este vestit pe toate meridianele lumii a cântat sub bagheta unui artist român alături de care se află adesea pe scene internaționale, unul dintre cei mai mari muzicieni români la ora actuală: Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor și Corurilor Radio România. Au contribuit de asemenea semnificativ la succesul evenimentului și dirijorii Voicu Popescu – Corul Madrigal și Daniel Jinga – Corul Accoustic. Seara a fost prezentată de Alice Barb, care de altfel a semnat și regia spectacolului din această seară.

Printre cei care au aplaudat evenimentul s-au aflat mai multe personalități ale vieții publice, precum Robert Sorin Negoiță, primarul Sectorului 3 și Emil Constantinescu, fostul președinte al României.

Foto Virgil Oprina

Go to Top