window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Trupa byron aplica licentele Creative Commons

Cei de la byron au decis sa faca inca un pas catre ascultatori, alegand sa aplice o licenta Creative Commons pe piesele lor in format digital.

Cei de la byron au decis sa faca inca un pas catre ascultatori, alegand sa aplice o licenta Creative Commons pe piesele lor in format digital. Acest lucru va fi marcat prin participarea la evenimentul Remix, Use, Share din cadrul Street Delivery. Intre 11 si 13 iunie, participantii la manifestarea culturala de pe strada Arthur Verona vor avea la dispozitie la standul Organizatiei Romane pentru Drepturile de Utilizator (ORDU) un hard disk cu filme, documentare, muzica si carti care sunt distribuite cu licente deschise de catre autorii lor. Utilizatorii vor capata astfel posibilitatea de a accesa, copia si redistribui aceste opere digitale intr-un cadru legal.
Muzica circula pe net, e un fapt care n-o sa se schimbe prea curand. Asa ca am zis ca ar fi mai bine ca acest lucru sa se intample cu acordul nostru si in conditiile noastre. Cei care transfera muzica pe net nu sunt pirati, la urma urmei ne ajuta pe noi sa ajungem la unele urechi la care, poate, n-am fi ajuns prin mijloace clasice. Licenta asta practic va permite ascultatorilor sa dea mai departe oricui piesele puse la dispozitie de noi in format digital, in speranta ca se vor gasi oameni care vor aprecia suficient cat sa cumpere si discurile originale. Un prim pas vrem sa-l facem in cadrul Street Delivery.
Pe hard disk-ul ORDU, alaturi de byron, vor mai fi si piese de la Nine Inch Nails, Glass Candy, Lucky Dragons, Travka, Lawrence Lessig, Davis Guggenheim, Nina Paley. Mai multe detalii despre continutul hard-ului pe www.ordu.ro .

Codrut Dumitrescu
0722507777
pr@byronmusic.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top