Trupa de teatru-dans, castigatoare a Galei Teatrului Tanar, si, implicit a premiului de 100.000 de dolari oferit de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, s-a intors din Franta incarcata de succes.

Andreea Tanasescu, Alexandra Ionita, Vanda Stefanescu, Richard Bovnoczky, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica si Ana Craciun, sunt cei sapte arti sti care au participat la Festivalul Avignon „OFF” cu spectacolul „Exil in pamantul uitarii”, un spectacol de teatru-dans dupa texte de B.Fondane, realizat de regizoare si coregrafa Andreea Tanasescu. Acesta este, de altfel, si spectacolul cu care au castigat si marele premiu al Galei Teatrului Tanar, un proiect derulat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.
La Avignon, reactiile au fost mai presus de orice asteptari. Mari personalitati ale teatrului au laudat prestatia tinerilor actori si dansatori romani, apreciind in acelasi timp gestul extraordinar al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, de a sustine tinerele talente la inceputul carierei.
Criticul de teatru George Banu, laureate al Premiului de Onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru, Florence Cabestan, critic si director al teatrului Cabestan din Avignon, Bernard Le Corf, directorul teatrului College de la Salle, presedintele Fundatiei Fundoianu din Paris, directorul teatrului Grand Soleil-Phillipe Puigserver, au urmarit in detaliu modalitatea in care artistii romani si-au exprimat creativitatea si si-au aratat disponibilitatea de a-i promova pe viitor in Europa.
Artistii romani au avut 16 reprezentatii in Franta, doua dintre acestea avand loc in aer liber, in fata Palatului Papilor.
Incepand cu toamna acestui an, spectacolul „Exil in pamantul uitarii” se va juca pe importante scene bucurestene si va fi reprezentat in cadrul „Festivalului National de Teatru”. In luna decembrie va avea loc premiera unui nou spectacol pus in scena de tanara regizoare Andreea Tanasescu.
Trupa de teatru dans este formata din actorii Alexandra Ionita, Richard Bovnoczky, dansatorii Vanda Stefanescu, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica si Ana Craciun – artist papusar. Andreea Tanasescu este coregraf si cercetator in dans; a prezentat spectacole in calitate de coregraf si dansator in cadrul mai multor festivaluri nationale si internationale.

Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
mobile phone +40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84
anca.popa.press@gmail.com
http://www.fudv.ro

Go to Top