window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Editor al acestei originale antologii de poezie poezia-cantec – Tudor Gheorghe, este un artist recompunand paradisul pierdut al artei din timpurile ei de aur, reimpacand poezia cu muzica, restituind-o ritmului originar: reinventand-o. Acestea sunt cuvintele cu care poetul Romulus Vulpescu l-a descris pe maestru in anul 1969 in urma vizionarii spectacolului de mare exceptie – Menestrel la portile dorului.

De-a lungul timpului, chiar acum, dupa 41 de ani, Tudor Gheorghe a continuat sa imbine intr-un mod unic cantecul cu poezia, atribuind poporului roman ce e al poporului roman. Chemarea pasarii de acasa, reprezentatie ce va avea loc pe data de 14 mai la Sala Palatului si care in prezent se desfasoara cu succes in toata tara, ni-l infatiseaza pe maestru in postura atat de iubita a menestrelului si constituie un exemplu elocvent de valorificare a culturii romanesti, de aceasta data printr-o atenta triere a poeziei lui Mircea Micu, unul dintre cei mai importanti poeti contemporani.

Poezia lui Mircea Micu as numi-o poezie in stare pura, este o selectie ca orice selectie – subiectiva, fara doar si poate, dar atunci cand am ales poeme pentru spectacolele mele n-am prea gresit, daca ma gandesc la valoarea poetica a textelor alese. Sigur ca sunt mai multe poeme absolut splendide din opera lui Mircea Micu, dar in spatiul spectacolului nu intra decat vreo 30 si ceva de poeme care sunt si cantate si parte din ele recitate. Prin spectacolul Chemarea pasarii de acasa ma reintorc la prima mea modalitate de comunicare a poeziei – aceea a menestrelului din 69 care canta singur cu chitara pentru ca am vrut ca aceasta poezie de care spuneam sa nu fie deranjata in vreun fel de vreun efect sonor. Sigur, puteam sa vin cu o orchestra mare, dar acest lucru se va intampla mai tarziu cand aceste cantece vor fi preluate de dirijorul si orchestratorul Marius Hristescu si vor deveni probabil niste cantece frumos prezentate intr-o alta maniera catre public, dezvaluie maestrul Tudor Gheorghe.

Din dorinta de a sustine si promova cultura autohtona, organizatorii recompenseaza publicul fidel al evenimentelor maestrului. Prin urmare, la achizitionarea biletelor V.I.P. si Categoria 1 de la Casa de Bilete din Unirea Shopping Center, Agentia Vreau Bilet ofera gratuit un CD al maestrului Tudor Gheorghe, mentioneaza Pepino Popescu, presedinte-director general Vreau Bilet.
Bilete pentru reprezentatia din capitala sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria Baneasa Shopping City, , Pasajul Universitatii agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro. La chizitionarea biletelor V.I.P. si Categoria 1 de la Casa de Bilete din Unirea Shopping Center, Agentia Vreaubilet.ro ofera gratuit un CD al maestrului Tudor Gheorghe.

Simona Dragulescu
PR Specialist
VreauBilet
simona.dragulescu@vreaubilet.ro
http://www.vreaubilet.ro

Go to Top