Turism si aventura zona Rasnovului

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, social, sport/Turism si aventura zona Rasnovului

Cheile Rasnoavei Adventure - Turism si aventura zona RasnovuluiClubul Sportiv Montan Altitudine in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov organizeaza in acest an Cheile Rasnoavei Adventure (editia a II-a), cea  mai ampla competitie de sporturi montane de vara din Romania, singurul eveniment care cuprinde, pe parcursul a doua zile, curse de alergare montana: maraton si semimaraton, mountain bike: 70km si 27km, duatlon: mountain bike 27km + alergare semimaraton.

Obiectivul pe care si-l propun organizatorii este extinderea promovarii Orasului Rasnov, cunoscut pentru dotarile si rezultatele din sporturile de iarna, si ca o destinatie de practicare a sporturilor montane de vara.

Adrian Ioan Vestea, Primarul Orasului Rasnov, precizeaza:

În prezent, dintr-un oraş industrial, oraşul Rasnov a devenit o staţiune turistică de interes naţional. Acum câţiva ani nu ştiu câţi oameni credeau în succesul strategiei noastre. In acest an  vom avea evenimentele devenite tradi­ţionale, dar şi noutăţi. Strategia turistică a Râşnovului din perspectivă cultural va fi completata de cea sportiva. Aproape în fiecare week-end se va întâmpla câte ceva, astfel că turiştii vor putea pleca cu amintiri plăcute din Rasnov.”

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Cheile Rasnoavei Adventure , alaturi de Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor, este evenimentul initiat si promovat de alpinista Crina Coco Popescu, prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul 7 Volcanoes, cu record validat de World Records Academy, prima alpinista din lume pe Mt. Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica.

“Rasnovul este locul copilariei mele. Imprejurimile lui si, mai ales, Cheile Rasnoavei, sunt locurile in care am deprins escalada, unde am invastat sa iubesc muntele si natura. Apoi jocul a devenit antrenament si pasiunea s-a concretizat in performanta in alpinismul de altitudine. Acum vreau sa invit iubitorilor sporturi montane  in zona deosebita pentru antrenament si competitii in care se desfasoara Cheilor Rasnoavei Adventure.

Programul Competitiei este:

  • sambata 27 iulie 2013 – maraton, semimaraton, duatlon individual (27 km bike si semimaraton alergare montana)
  • duminica 28 iulie 2013 – mountain bike maraton, cursa 27 km mountain bike, duatlon individual (27 km bike si semimaraton alergare montana)

Inscrierile pana pe data de 26 iulie pe site-ul http://clubulmontanaltitudine.ro/

Premiile competitiei sunt in valoare de 48 400 lei

Ovidiu Popescu

Presedinte Clubul Sportiv Montan Altitudine; contact: 0722 369 965

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top