window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

La doua saptamani de la debutul campaniei „Litoral Curat”, voluntarii Mare Nostrum continua sa informeze turistii, de pe plaja Vega, din Mamaia, despre necesitatea colectarii selective a deseurilor. In aceste saptamani, au fost distribuite aproximativ 1100 de materiale informative, care cuprind, pe langa informatile referitoare la colectarea selectiva, si sfaturi referitoare la adoptarea unui comportament civilizat, fata de ceilalti turisti.

Cu toate ca receptivitatea turistilor, la sfaturile voluntarilor, oscileaza, de la zi la zi, acestia colecteaza selectiv deseurile, folosind atat pubelele Mare Nostrum, cat si pe cele, de pe plaja Vega. Pana acum, au fost colectati 8 saci si jumatate de deseuri, dintre care: 5 saci de pet – uri, 2 saci doze de aluminiu si 1 sac si jumatate de hartie. De asemenea, au fost organizate tombole, prin intermediul carora au fost acordate 20 premii turistilor, care au aruncat deseurile, la cosurile corespunzatoare.
„Reactiile turistilor la sfaturile noastre sunt diverse. Ne-am confruntat, pana acum, cu oameni dornici sa ne asculte, dar si cu oameni, care, desi n-au vrut sa stea de vorba cu noi, ne-au citit, totusi, cu interes, pliantul. In ciuda acestui fapt, turistii nu arunca, la intamplare, deseurile, pe plaja, ci folosesc cosurile de gunoi. In aceste doua saptamani de campanie au aflat care este scopul prezentei noastre, pe plaja, si vin la cortul nostru pentru a ne preda deseurile. Intr-una din zile, am avut chiar surpriza ca unul dintre oamenii care au colectat selectiv, sa refuze participarea la tombola, spunandu-ne ca nu vrea sa fie recompensat pentru ceva ce e normal sa faca”, a declarat Alexandra Telea, coordonatorul proiectului.
Proiectul „Litoral Curat” se adreseaza atat turistilor, prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera romaneasca, administratiei locale, cat si agentilor economici, implicati in procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM
event@marenostrum.ro
http://www.marenostrum.ro

Go to Top