Turneul Flautul Fermecat cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail Foto Virgil Oprina

Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, continuă cu același program spectaculos. Cea de-a șaptea ediție a turneului se desfășoară în perioada 20 mai-13 iunie.

La Bârlad, Deva și Alba Iulia, cei doi interpreți au fost primiți de un public numeros și entuziast, ceea ce dovedește că, de la an la an, aceste inițiative muzicale au mai mult succes. Turneul va continua cu un recital la Pitești, pe 2 iunie, cu recitalul de gală la Ateneul Român din București, pe 7 iunie și se va încheia la Brașov pe 13 iunie.

Și această dată pe covorul roşu sunt compozitorii, cei doi interpretând unele dintre cele mai frumoase lucrări din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente. Recitalul începe cu Sonata în sol major – Hamburger , de C. Ph. E. Bach, apoi continuă cu un opus din tinereţe al lui Beethoven- Serenada (flaut, vioară, viola), opus la care a revenit şi la vârsta maturităţii, dovadă că această excepţională lucrare l-a obsedat, creând varianta pentru flaut şi pian. După pauză, va urma  o sonată de Haydn, desprinsă dintr-un ciclu de Opt sonate pentru flaut şi pian, o alta de Devienne, plină de vervă şi de melodii accesibile şi în final, un adevărat şlagăr al tuturor vremurilor: Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart.

‘’Am fost inspirați să prelungim programul ediției precedente Clasic VIP, când am prezentat o muzică aparținând eminamente curentului clasic, atât de benefică sufletelor noastre, ale interpreților, dar, după numărul foarte mare de spectatori de până acum, se dovedește a fi și în topul preferințelor și așteptărilor melomanilor noștri. Ne aflăm la mijlocul acestei noi ediții și, până acum, am fost primiți cu mare entuziasm în toate cele trei centre culturale de la Bârlad, Deva și Alba Iulia. Ținând cont de reacțiile publicului, sunt convins că vom avea succes și în spectacolele viitoare. Un mare pariu este recitalul de la Atenul Român, o sală splendidă unde sper să avem 1000 de spectatori. De asemenea, am convingere că la Pitești și Brașov vom cânta cu săli arhipline fiindcă lumea își dorește să asculte muzică clasică.’’ (Ion Bogdan Ştefănescu)

Amănunte pe www.flautuldeaur.ro

ITINERAR:

20 mai 2017 – ora 19.00 – Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu

22 mai 2017 – ora 19.00 – Deva – Sala Pro Arte

23 mai 2017 – ora 19.00 – Alba Iulia – Casa de Cultură

2 iunie 2017 – ora 19.00 – Piteşti – Centrul Multifuncțional

7 iunie 2017 – ora 19.00 – Bucureşti – Ateneul Român

13 iunie 2017 – ora 19.00 – Braşov – Sala Patria

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociația Culturală Accendo.

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 3

Sponsori: JTI

Parteneri culturali: Filarmonica George Enescu, Muzeul de arta Vasile Parvan, Pavilionul Marcel Guguianu, Consiliul Județean Hunedoara, Asociația Culturală ”DevArt”, Colegiul Național Decebal Deva, Municipiul Alba Iulia, Filarmonica Pitești, Filarmonica de Stat din Brașov