window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Incepand cu 17 septembrie 2010 va debuta la Oradea, editia a VI-a, a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant Maria.
Evenimentul de la Oradea este oferit de FAN Courier si este organizat de catre ASP Oradea.

TIBFR ‘Maria’ este singurul turneu international de baschet in fotoliu rulant din Romania, fiind si cea mai importanta competitie de baschet adaptat din tara rezervata echipelor de club din Europa.
Incepand cu anul 2008 turneul de la Oradea se desfasoara sub sigla I.W.B.F. Europe ( Federatia Europeana se specialitate ), fiind inclus si in calendarul competitional 2010. In calitate de observator al I.W.B.F Europe va fi prezent dl. Maurice Hammerton, development officer.
La editia din acest an a TIBFR Maria, vor participa echipele :
ASP Oradea (ROU)
KKI VRBAS BANJA LUKA (BiH)
KKI VODICE (CRO)
START WROCLAW (POL)
Echipele KKI VRBAS Banja Luka si KKI Vodice sunt doua echipe cu un bogat palmares international si provin din doua campionate foarte puternice, cel din Bosnia Hertegovina si Croatia. Ambele echipe sunt inscrise si participa intr-o puternica liga Europeana, NLB League ABA – Adriatic Basketball Association.
Echipa Start Wroclaw vine din campionatul Poloniei, o tara cu traditie in baschetul in fotoliu rulant. Echipa este antrenata de catre Wit Jedrzejewski care este si antrenor secund al nationalei Poloniei. Nationala Poloniei s-a clasat pe locul 6 la Campionatul Mondial din 2010 si pe locul 4 la Campionatul European din 2009.
Competitia de la Oradea va demonstra inca o data ca baschetul in fotoliu rulant este si va ramane un joc de baschet pur si simplu, chiar daca jucatorii sunt imobilizati intr-un fotoliu rulant, va ramane un spectacol absolut superb, o lectie de viata oferita de acesti minunati jucatori.
Printre partenerii media se numara : TVR Cluj si Radio Cluj.

asp oradea
cristinacozma@gmail.com

Go to Top