window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

TVR – Programul de redresare economică continua!

Hotărârile Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv, adoptate până la publicarea în Monitorul Oficial a Deciziei CCR privind neconstituţionalitatea desemnării CA, rămân valabile*. Printre acestea se numără şi HCA nr. 110/28 august 2012 privind aprobarea Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în conformitate cu rigorile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 33/2012.

Ordonanţa 33/2012 a fost emisă în contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române, care, în lipsa unor măsuri urgente de redresare, s-ar afla în imposibilitatea de a funcţiona.

Preşedintele-Director General al TVR, Claudiu Săftoiu, a transmis, azi, 3 octombrie, autorităţilor competente o solicitare, în care arată că situaţia actuală, fără precedent, a TVR pune în pericol activitatea curentă a societăţii. PDG al TVR a subliniat necesitatea găsirii unor soluţii în privinţa conducerii TVR, prelungirea stării de incertitudine riscând să afecteze relaţiile cu creditorii şi, pe cale de consecinţă, să zădărnicească eforturile de implementare a Programului de redresare a SRTv.

„Riscul executării Televiziunii Române de către mai mulţi creditori cu care şi în ziua de astăzi avem antamate mai multe întrevederi creşte”, spune PDG al TVR în solicitarea către autorităţi. „Vă supun atenţiei propunerea noastră privind asigurarea conducerii curente a societăţii prin instituţia interimatului”, adaugă Claudiu Săftoiu.

Programul de redresare economică a TVR, aprobat de CA în 28 august 2012, prevede o serie de măsuri necesare pentru reducerea cheltuielilor, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate.

În urma publicării Deciziei CCR în Monitorul Oficial, şedinţa Consiliului de Administraţie al SRTv, care trebuia să se desfăşoare joi, 4 octombrie, a fost anulată.

*Art. 7.1. din Decizia CCR prevede că: „Potrivit art.147 alin.(4) din Constituţie, Hotărârea Parlamentului nr.28 din 26 iunie 2012 îşi păstrează prezumţia de constituţionalitate până la data publicării prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I, astfel încât actele juridice adoptate de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune până la această dată rămân valabile”.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top