Luni, 9 decembrie 2012, a avut loc Conferinta de lansare a proiectelor strategice pentru invatamantul superior 2012 – 2014: „Performanta in cercetare, performanta in predare. Calitate, Diversitate si Inovare in Universitatile din Romania” si „Pregatiti pentru a inova, pregatiti pentru a raspunde mai bine nevoilor locale. Calitate si diversitate a universitatilor din Romania.

Acestea fac parte din cel de-al doilea ciclu de proiecte strategice pentru invatamantul superior coordonate  de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI). Cele doua proiecte sunt gandite ca un intreg, se realizeaza cu implicare internationala si pun accentul pe inovare si dezvoltare de concepte si strategii ce vor sta la baza politicilor publice din Romania.”, a declarat Directorul General al UEFISCDI, domnul prof.univ.dr. Adrian Curaj.

Evenimentul, desfasurat in amfiteatrul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, s-a bucurat de  prezenta a peste 190 de participanti, rectori, prorectori si membrii ai managenentului universitar si comisiilor de calitate din universitati   si si de prezenta Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu.