window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Un aparat performant le indică gravidelor posibilul risc de preeclampsie, la Centrul Medical Matei Basarab

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Femeile însărcinate care se pregătesc de testele recomandate în primul trimestru pot merge de acum la Centrul Medical Matei Basarab din București unde tocmai a devenit disponibilă o nouă analiză pentru depistarea riscului de preeclampsie.

Preeclampsia reprezintă o complicație severă a sarcinii care se manifestă prin hipertensiune arterială și exces de proteine în urină după 20 de săptămâni. Potrivit statisticilor, aproximativ 7% dintre sarcini pot fi afectate de preeclampsie. Lăsată netratată, aceasta poate duce la complicații grave, chiar fatale.

“Hipertensiunea în sarcină rămâne o cauză importantă de mortalitate maternă și fetală peste tot în lume. Este crucial să depistăm la timp riscul de preeclampsie, gravida va fi încadrată într-o grupă de risc, dacă este cazul, iar controalele medicale regulate o vor monitoriza îndeaproape”, explică doctorul Marius Calomfirescu, medic primar Obstetrică Ginecologie, supraspecializare în Medicină Materno-Fetală, atestat de Fetal Medicine Foundation (FMF) din Londra.

Evaluarea riscului de preeclampsie va fi făcută la centrul medical Matei Basarab cu ajutorul software-ului Astraia, instalat de Torus Pharma*, un software acreditat de FMF – fundația din Marea Britanie care a agreat și metoda de screening folosită de centrul medical Matei Basarab pentru sindromul Down.

*TORUS PHARMA – este partener marketing exclusiv al Thermofisher Scientific și Oncompass Medicine în România. Compania înființată în 2013 aduce pe piața românească medicamente și dispozitive medicale de top în domeniul screeningului prenatal de precizie și oncologiei moleculare din dorința de a asigura soluții terapeutice optime pacienților.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top