Un duet magnific la Bucuresti: Sylvie Guillem si Russell Maliphant / Bucuresti / 22 octombrie 2010

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arta / cultura / entertainment/Un duet magnific la Bucuresti: Sylvie Guillem si Russell Maliphant / Bucuresti / 22 octombrie 2010

Au mai ramas cateva zile pana la cea de-a XI-a editie a Intalnirilor JTI. Pe 22 octombrie 2010, orele 19.00, pe scena Teatrului National Bucuresti, ii vom vedea in spectacolul PUSH pe Sylvie Guillem, simbolul dansului contemporan si pe celebrul coregraf si dansator Russell Maliphant.

PUSH pune in lumina toate calitatile pentru care creatia lui Maliphant este renumita frumusete, hipnotism, forta, oferindu-i in acelasi timp lui Guillem una dintre cele mai extraordinare sanse de reprezentare din cariera. Un succes fenomenal, un duet care imbina perfect cele doua personalitati contrastante, scrie The Guardian despre PUSH.
Coregrafia cea mai buna a lui Maliphant este, probabil, cea pe care o creaza pentru cupluri, iar aceasta pereche pare a avea o empatie fizica, datorata pregatirii clasice a ambilor, combinata cu placerea lor comuna de a experimenta, scrie Lyndsey Winship, jurnalist si critic de dans despre prestatia celor doi artisti in PUSH.
Partenerii lui Maliphant sunt esentiali pentru succesul piesei. Sunetul lui Andy Cow confera coregrafiei o blandete aproape palpabila, in timp ce luminile lui Michael Hulls redefinesc siluetele celor doi dansatori.
De la debutul sau, PUSH, aplaudat la lansare 15 minute in continuu, a fost premiat cu distinctii majore: Premiul Laurence Olivier pentru Cea Mai Buna Productie de Dans Noua, premiul Time Out pentru prestatia lui Sylvie Guillem din Solo, Cea Mai Buna Coregrafie (Moderna) pentru Russell Maliphant la decernarea Premiilor Nationale pentru Dans si premiul South Bank Show Dance. PUSH, produs de Sadlers Wells, a fost vazut in numeroase turnee in Germania, Grecia, Elvetia, SUA, Italia, Franta, Spania.
Sylvie Guillem si Russel Maliphant vor sustine acest spectacol pentru prima oara in Romania, sub egida Intalnirilor JTI, organizate si in 2010 de Fundatia Art Production.
De la lansare, in anul 2000, Intalnirile JTI au avut ca invitati companii celebre de dans si maestri ai interpretarii muzicii clasice. Prima editie a fost inaugurata de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata apoi de Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Les Ballets de Monte-Carlo. De asemenea, dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica George Enescu, pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost oaspeti ai Intalnirilor JTI.

Japan Tobacco International (JTI) este membra a Grupului Japan Tobacco (JT), producator mondial de produse din tutun. JTI comercializeaza trei dintre cele mai vandute cinci marci la nivel mondial: Winston, Mild Seven si Camel. Alte marci internationale includ Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva (Elvetia), Japan Tobacco International are 25.000 de angajati si operatiuni in peste 120 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.jti.com.
talida.giambasu@jti.com
http://www.jti.com

Go to Top