window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Un nou Centru de Colectare DEEE din Reteaua Nationala RoRec a fost inaugurat la Calarasi

Centrul de Colectare DEEE CalarasiBucuresti, 8 iulie 2011Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec continua seria deschiderii de centre de colectare Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice la nivel national, din cadrul Retelei Nationale a Centrelor de Colectare DEEE, proiect dezvoltat in parteneriat cu autoritatile locale. Astfel, de la finalul lunii iunie a fost deschis in fiecare saptamana cate un centru de colectare, iar primul centru din judetul Calarasi a fost inaugurat astazi, oferind locuitorilor o solutie pentru colectarea la standarde europene a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Dupa centrele deschise in ultimele doua saptamini la Tulcea si Valenii de Munte, Centrul de Colectare DEEE din Calarasi este al treilea dintr-o serie de 5 centre care vor fi inaugurate de catre Asociatia RoRec, in parteneriat cu primariile, pana la jumatatea lunii iulie.

“Conform normele impuse de catre Uniunea Europeana, fiecare roman ar trebui sa colecteze anual 4 kg deseuri de echipamente electrice si electronice. Romania nu se afla intr-o pozitie fruntasa, realizand in ultimii doi ani in jur de 1-1.5 kg. Crearea unei infrastructuri coerente de colectare este obligatorie pentru ca cetatenii sa se poata debarasa responsabil de aceste deseuri. Acesta este unul dintre motivele pentru care realizam acest proiect de amploare nationala, dar si pentru a atrage atentia populatiei asupra efectelor nocive pe care aceste deseuri le au asupra mediului, in cazul in care nu sunt tratate conform standardelor europene de mediu.”, a declarat d-nul Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

“Realizarea infrastructurii de colectare este responsabilitatea noastra si ne bucuram ca, alaturi de Asociatia RoRec, putem asigura comunitatii conditiile necesare pentru a se debarasa de aceste deseuri, prin intermediul unor servicii profesioniste, la standarde europene.”, a adaugat d-nulNicolae Dragu, Primar Calarasi.

Centrul de Colectare DEEE Calarasi ofera servicii atat populatiei, cat si firmelor si institutiilor, printr-un dispecerat „Infoline” disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 18.00 si sambata, intre orele 9.00 si 16.00, la telefon 0737.058.875. De asemenea, firmele si institutiile pot solicita preluarea spre casare a echipamentelor vechi, la acelasi numar de infoline. Primirea aparaturii vechi sau defecte se face direct la centrul situat pe Strada Locomotivei, in fiecare sambata, in intervalul orar 9.00-13.00, iar aparatele grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, in baza unei solicitari la acelasi numar de la dispecerat.

Lansarea Centrului de Colectare DEEE din Calarasi include si o actiune de colectare DEEE. Toti locuitorii care aduc aparatura veche sau defecta la centrul situat pe Strada Locomotivei sau intr-unul dintre punctele amenajate special in Piata Prefecturii, Piata Orizont si Cartierul Magureni vor participa la o tombola cu 20 de premii – 10 televizoare si 10 frigidere – oferite de producatorul Arctic, membru fondator RoRec.

Evenimentul de lansare se va incheia in aceasta seara, cu un concert sustinut de NICOLA, pe scena amenajata in Piata Prefecturii, unde 20 de locuitori vor primi – prin tragere la sorti – premiile din partea producatorului Arctic, iar elevii voluntari care au participat la actiune vor fi premiati de reprezentantii organizatorilor.

Reteaua Nationala RoRec a Centrelor de Colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizate in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

Contact:
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec
Andreea Idriceanu Calev – communication manager
Email: andreea.idriceanu@rorec.ro
Mobil: 0728 22 22 32

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top