Un numar de 18 de companii debuteaza pe piata AeRO

Acasa/Stiri de BUSINESS/Un numar de 18 de companii debuteaza pe piata AeRO
  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Un numar de 18 companii din diverse sectoare ale economiei debuteaza astazi, 19 iunie 2015, pe piata AeRO, in urma transferului de pe Rasdaq si de pe segmentul valorilor mobiliare Nelistate.

Transferul pe AeRO ofera societatilor un nou inceput in arena pietei de capital, intr-un cadru legal clar si legitim, conform standardelor europene.

Cele 18 de companii ai caror actionari au decis trecerea pe aceasta noua piata sunt:

Companie

Simbol

Consultant Autorizat

Amplo

AMPL

Eldainvest

Galfinband

GALF

Eldainvest

Euxin

EUXI

SSIF Broker

INAR

INAR

Romintrade

Agrana Romania

BETA

IFB Finwest

Morarit Panificatie

MORA

Eldainvest

Bricomat

COBL

IFB Finwest

Constructii Feroviare Craiova

CFED

Voltinvest

Simec

SIMI

SSIF Broker

Turism Hoteluri si Restaurante Prahova

TUSI

SSIF Broker

Aurora

AUR

Eldainvest

Gastronom

GAOY

SSIF Broker

Elerom

ELER

SSIF Broker

BAD Suceava

BADE

SSIF Broker

SIFI Cluj Retail

ARCU

IFB Finwest

Comaliment

OMAL

IFB Finwest

Regal

REGL

BT Securities

Flaros

FLAO

Voltinvest

AeRO este o noua sansa pentru companiile care vor sa foloseasca piata de capital in beneficiul lor si al investitorilor, in special prin atragerea de capital pentru sustinerea proiectelor, dar si pentru pregatirea  pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenta, listarea pe piata reglementata.

Piata AeRO a fost creata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a oferi o piata cu cerinte de raportare mai putine pentru companiile listate, dar in acelasi timp cu suficienta transparenta pentru a-i motiva pe investitori sa tranzactioneze. Aceasta noua piata stabileste punti de legatura intre companii si investitorii persoane fizice, mediul de private equity si fonduri de investitii.

In prezent, pe piata AeRO sunt listate 77 de companii, cu o capitalizare cumulata de 1,44 miliarde lei (322,6 milioane euro).

______________________
Piata AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (actiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, povestilor lor de crestere, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazandu-se pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015. Mai multe detalii despre AeRO sunt disponibile pe website-ul BVB, la sectiunea AeRO.

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

2015-06-19T12:50:15+03:0019 iunie 2015|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , , |
Go to Top