window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Unelte de eficienta: virtualizare si cloud

 Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Virtualizare, Cloud Computing, IaaS, SaaS, PaaS la Hotelul Intercontinental din BucurestiAgora Group a organizat ieri Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Virtualizare, Cloud Computing, IaaS, SaaS, PaaS la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

In deschidere, Dragos Dinca, membru CIO Council, a facut o introducere in tematica evenimentului, incercand sa defineasca si sa puna in balans opinii diverse privind cloud computing, software as a service si modele de implementare. In continuare, Eduard Bodor, Central Europe Data Center Business Development Manager la APC by Schneider Electric, a declarat: ”Virtualizarea este un instrument fantastic in trusa cu unelte de eficienţa, dar ar trebui sa vina cu o eticheta de avertizare cu privire la implicaţiile pe care mulţi utilizatori ar putea sa nu le inţeleaga, sau chiar sa nu fi aflat despre ele, cum sunt capacitatea de curent sau puterea de racire necesara.”

Tiberiu Helvei, Professional Service Manager Konica Minolta, a vorbit despre externalizarea solutiilor IaaS, SaaS si PaaS prin servicii optimizate de printare, iar Andrei Pisau, Product Manager, Business Solutions BITDEFENDER, a completat seria de servicii necesare intr-un business cu prezentarea SVE (Security Virtual Appliance): “SVE a fost construit special pentru a securiza mediile virtualizate si a permite organizatiilor sa mentina o rata inalta de consolidare a resurselor fara a sacrifica securitatea datelordin masinile virtuale”.

In cea de-a doua parte a conferintei, Daniel Tanase, Technology Sales Consultant Fujitsu a prezentat servere, sisteme si arhitecturi de stocare hardware pentru solutiile cloud de tip privat, public sau hibrid construite cu ajutorul solutiilor oferite de NetApp. Mirabela Moroeanu, Presales Technical Consultant Hewlett-Packard Romania, a spus: „Confruntandu-se cu un climat economic din ce in ce mai imprevizibil, afacerile si guvernele vor avea nevoie sa stabileasca unde sa inoveze pentru a crea o structura a costurilor variabile. Astfel, acestea vor trebui sa stimuleze inovarea mai repede decat oricand, selectand proiectele potrivite la momentul potrivit. HP considera ca industria de maine si liderii guvernamentali vor fi acele organizaţii care valorifica tehnologia. HP are o viziune pentru aceste organizaţii. Se numeste Instant-On-Enterprise. Aceasta deserveste clienţii, angajaţii, partenerii si cetaţenii cu tot ce doresc si au nevoie, instantaneu, in orice moment si prin orice canal”.

Cristian Mierlea, Business Unit Manager, IT Infrastructure Solutions CRESCENDO, a vorbit in continuare despre problemele pe care le intampina managerii si deciziile pe care acestia trebuie sa le ia atunci cand doresc sa migreze spre cloud si solutiile de virtualizare: cand este necesar un upgrade de infrastructura, unde se pastreaza datele si cum pot fi protejate, ce anume sa fie virtualizat, prin ce tehnologie si cum se gestioneaza migrarea. Ultima prezentare a evenimentului a apartinut Ancai Cazacu, Marketing Manager BIT Software, care a detaliat participantilor aplicaţiile in cloud de la BIT Software pentru o companie mai eficienta, precum Socrate Open Cloud Edition sau Google Apps.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PR Wave, PRWave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: CIO Council Softline International, INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora

Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.

Detalii la www.agora.ro/conferinte .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top