UniCredit Leasing – Comunicat de Presa

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Mircea Cotiga, actual Director Risc – Restructurare si Recuperare Creante in cadrul UniCredit Bank va prelua pozitia de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing, dupa ce Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a acceptat o provocare internationala, fiind promovata in functia de director al diviziei Corporate Investment Banking in cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria. Schimbul de mandat va deveni efectiv incepand cu luna mai, preluarea functiei de catre Antoaneta Curteanu in cadrul UniCredit Bulbank fiind supusa autorizarii din partea Bancii Nationale a Bulgariei.

Mircea Cotiga ocupa in prezent pozitia de Director Risc – Restructurare si Recuperare Creante in cadrul UniCredit Bank si este unul dintre cei mai experimentati profesionisti in domeniul sau de activitate, avand vaste cunostinte de business si financiar-bancare.

“Privesc cu multa bucurie si incredere aceasta noua etapa din cariera mea, un pas firesc pentru mine dupa o experienta deja bogata in cadrul UniCredit Bank. intreaga mea experienta in cadrul bancii, in activitatea de restructurare pe care am coordonat-o, a fost marcata de o atitudine pro-client si pro-business, incercand intotdeauna sa fim alaturi de partenerii nostri si sa le oferim solutiile optime. imi doresc si imi propun ca aceeasi abordare sa marcheze si activitatea mea in viitor, in noua functie pe care o voi prelua. Cu atat mai mult cu cat ma alatur unei echipe care a reusit sa duca si sa mentina in ultimii ani UniCredit Leasing in pozitia de lider de necontestat al pietei de leasing, alaturi de care, sunt convins, vom reusi sa ramanem si in viitor in aceeasi zona de performanta in privinta solutiilor de finantare pe care le oferim clientilor nostri”, a declarat Mircea Cotiga, Director Risc – Restructurare si Recuperare Creante in cadrul UniCredit Bank.

Cu o bogata experienta manageriala si spirit antreprenorial, Mircea Cotiga lucreaza in sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii sapte ani in cadrul UniCredit Bank, reusind impreuna cu echipele coordonate sa obtina rezultate peste asteptari in finalizarea unor tranzactii si proiecte de anvergura. Anterior, si-a consolidat cunostintele profesionale in domeniul juridic si recuperari in cadrul unor companii din domeniile credit management si leasing. Detine un MBA in Financial Management acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005 – 2007).

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

“Ma indrept catre o noua provocare profesionala – un pas important prin tranzitia de la un leader de piata in Romania, UniCredit Leasing, catre un alt leader de piata in Bulgaria, UniCredit Bulbank, pas care imi va canaliza energia, puterea de munca si creativitatea si ma va determina sa folosesc toata experienta acumulata pana in acest moment. Parasesc un colectiv alaturi de care am avut realizari minunate. Simt ca las in urma mea o familie, in care am trait una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea, dar si o familie din care nu voi inceta niciodata sa fac parte. in noua pozitie din Bulgaria cred ca pot sa aduc o experienta completa si datorita acestui fapt voi spune mereu cu mandrie ca vin de la UniCredit Leasing”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

Cu o vechime de peste 18 ani in cadrul UniCredit si 25 in sistemul bancar, Antoaneta Curteanu detine pozitia de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Anterior, in perioada 2007-2010 a ocupat pozitia de Director Adjunct al Diviziei Corporate si al Global Transaction Banking in cadrul UniCredit Bank, iar in intervalul 2005-2007 a fost Vice-Presedinte Executiv si membru al Boardului UniCredit Romania.

Antoaneta Curteanu este absolventa a Facultații de Finanțe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1986-1991) și a Graduate School of Banking din Lousiana State University, SUA (1994-1996). Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociatiei “Business Women Network” in Romania si autor al cartii “Factoringul in comertul international”.

UniCredit Leasing este lider al pietei de leasing, cu o cota constanta de 18% in ultimii cinci ani. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare prin leasing financiar si credit, leasing operational si intermediere in asigurari prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

****

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala și de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un „one-stop-shop” pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-04-21T11:26:05+03:0021 aprilie 2016|Categories: banci / asigurari / finante, COMUNICATE DE PRESA|Tags: , |