Universal Robots, producătorul danez de roboți colaborativi (coboți), a anunțat că va adăuga un nou cobot cu sarcina utilă de 20 kg la gama sa de produse.

Denumit UR20, cobotul are un design complet nou, bazat pe experiența Universal Robots în domeniul ingineriei extrem de rafinate și este cea mai recentă adăugare la portofoliul solid de coboți al companiei.

UR20 este cea mai bună demonstrație de până acum a inovației de neegalat a Universal Robots în domeniul coboților, având un design complet nou al articulațiilor care va permite timpi de ciclu și mai rapizi, precum și capacitatea de a manipula sarcini mai grele. Raza sa de acțiune de 1750 mm a fost proiectată pentru a funcționa până la înălțimea completă a euro-paletului standard, ceea ce va transforma modul în care întreprinderile împachetează și paletizează, în timp ce amprenta sa mică va permite companiilor să realizeze mai mult în același spațiu de producție.

Pe lângă paletizare, Universal Robots se așteaptă ca UR20 să fie utilizat pentru sudură, manipularea materialelor, încărcarea și operarea mașinilor-unelte, precum și pentru soluții inovatoare create de ecosistemul său extins de parteneri.

Președintele companiei, Kim Povlsen, spune:

„Aceasta nu este doar o versiune mai mare a coboților noștri; este o redefinire a cobotului.

UR20 este cel mai inovator cobot pe care l-am produs și cel mai înalt punct al evoluției în cei 17 ani de experiență tehnică în industria robotică. Inginerii noștri experți au reproiectat complet brațul, păstrând în același timp aceeași interfață de utilizator intuitivă care ne-a făcut mult timp celebri.

Beneficiile oferite de UR20 sunt semnificative, de la timpi de ciclu mai rapizi și capacitatea de a manipula sarcini mai grele, până la o rază de acțiune mai mare cu o amprentă redusă. Am încorporat, de asemenea, îmbunătățiri avansate ale software-ului, oferind utilizatorilor capacități de control al mișcării fără precedent.’’

Universal Robots a lansat primul cobot viabil din punct de vedere comercial din lume în 2008 și de atunci a creat un ecosistem de peste 1.100 de integratori, distribuitori și parteneri independenți care creează componente, kituri și aplicații pentru coboții săi. Compania a vândut peste 50.000 de coboți și s-a bazat pe cunoștințele dobândite prin intermediul bazei sale de clienți consacrate în proiectarea acestui ultim produs.

UR20 marchează începutul unei noi serii de coboți inovatori, de ultimă generație, care completează seria e-Series de mare succes a companiei.

Kim Povlsen continuă:

„Angajamentul nostru față de succesul fiecărui client se reflectă în efortul pe care îl depunem în crearea produselor noastre, iar dezvoltarea produsului UR20 este un exemplu perfect în acest sens. Suntem dedicați ingineriei de calitate și furnizării unei experiențe de utilizare remarcabile, de la software la capacele terminale.

UR20 este doar începutul. Lansăm următoarea generație mai întâi cu acest model cu sarcină utilă mare, deoarece va face ca automatizarea completă să devină o realitate pentru clienții noștri, permițându-le să folosească coboții pentru a acoperi noi sarcini. Următorul pas în redefinirea automatizării va fi aducerea acelorași caracteristici inovatoare într-o nouă familie de coboți. Așadar, urmăriți-ne îndeaproape și vă vom arăta ce rezervă viitorul.”

 Despre Universal Robots

Universal Robots își propune să schimbe modul de desfășurare a activității, cu ajutorul platformei sale robotice de ultimă generație.

De la introducerea primului robot colaborativ (cobot) viabil din lume din punct de vedere comercial în 2008, UR a dezvoltat un portofoliu de produse care include UR3e, UR5e, UR10e și UR16e, cu diferite raze de acțiune și sarcini utile. Fiecare model de cobot este susținut de o selecție largă de efectori finali, software, accesorii și kituri de aplicații în cadrul ecosistemului UR+. Acest lucru permite utilizarea coboților într-o gamă largă de industrii și înseamnă că pot fi redistribuiți pentru diverse sarcini.

Compania, care face parte din Teradyne Inc. are sediul central în Odense, Danemarca, și are birouri în SUA, Germania, Franța, Spania, Italia, Republica Cehă, România, Turcia, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Singapore și Mexic.

Universal Robots a instalat peste 50.000 de coboți în întreaga lume.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați www.universal-robots.com sau să ne citiți blogul la blog.universal-robots.com.