window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

Date de contact:
Str. Ştirbei Vodă 33 | Bucuresti.
artistic@unmb.ro | www.unmb.ro

Info. Evenimente @ Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

 

Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a fost creata în iunie 1863 printr-un decret al Consiliului de Ministri, prezidat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. La acea vreme se dorea ca noua institutie sa includa doua scoli principale de arta: “Institutul de muzica vocala” si “Scoala de muzica instrumentala” cu filiale atât în Bucuresti cât si în Iasi. Astfel, la 6 octombrie 1864, Conservatorul de Muzica si Declamatiune si-a deschis portile pentru tinerii dornici sa studieze si sa devina faimosi în lumea muzicii.

Dupa anii 50 institutia s-a numit “Conservatorul Ciprian Porumbescu”, având în structura sa doua facultati: Interpretare Muzicala si Compozitie, Muzicologie, Dirijat orchestra si Pedagogie.

Numele de Academia de Muzica Bucuresti a fost atribuit în perioada 1990 – 1998 iar dupa aceasta data s-a numit Universitatea de Muzica Bucuresti. Printr-o hotarâre de Guvern din ianuarie 2001 se numeste Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Datorita traditiei si a excelentei în domeniu, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti este un reper pentru învatamântul superior muzical din România.

Sursa: Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top