Big Band Radio Sala Radio

În aşteptarea serilor de vară acompaniate de muzică bună, aşa cum şi-a obişnuit deja fanii, Big Band-ul Radio vă invită la o întâlnire lunară specială, în ritmuri de jazz.

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni aşadar cu BIG BAND-UL RADIO, ansamblul creat în 1949, care are la activ un număr considerabil de concerte, colaborări în emisiuni de televiziune şi participări la festivaluri (Cerbul de aur, Mamaia etc.), fiind dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi FLORIAN LUNGU.

Ritmurile de jazz vor prinde viaţă din nou sub bagheta dirijorului IONEL TUDOR, compozitor şi orchestrator extrem de apreciat şi de premiat, una dintre marile sale realizări fiind clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al României la Concursul Eurovision 2002 (melodia „Tell Me Why” – Monica Anghel şi Marcel Pavel). Ionel Tudor a diversificat considerabil activitatea Big Band-ului, orientându-se nu doar spre muzica uşoară, ci şi spre jazz, blues şi chiar rock.

Soliştii invitaţi întregesc afişul unei seri speciale de jazz: PETRICĂ ANDREI şi ELENA MOROŞANU.

Petrică Andrei, absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia compoziţie jazz, a debutat în 1993 la Festivalul internaţional de jazz de la Sibiu unde  a obţinut  marele premiu. Participări importante la concursuri de gen i-au adus premii şi recunoaştere internaţională : premiul  al III-lea  la concursul de tineri pianişti de la Vilnius (1993),  premiul al II-lea la Festivalul de la Cluj (1994) şi a fost finalist la concursul de jazz Martial Solal de la Paris (1998).

De-a lungul carierei a avut colaborari cu nume mari ale jazz-ului românesc şi internaţional cum ar fi – Garbis Dedeian, Aura Urziceanu, Anca Parghel, Cristian Soleanu, Nicholas Simion (Germania), Peter Herbolzheimer (Germania), Barry Altchul (S.U.A.), Richard Galliano (Franţa), Roby Lacatos (Belgia).

În anul 2000 a realizat  primul disc în formulă de trio numit Tribute to Herbie, care cuprinde compoziţii proprii, album premiat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România ca cel mai bun disc de jazz al anului. În 2004 a susţinut un concert la  Festivalul de jazz de la Bucureşti alături de basist-ul Decebal Bădilă şi toboşarul Vlad Popescu, formulă în care a realizat cel de-al doilea album numit Joy of Life. Cea mai recentă apariţie discografică a sa se numeşte Dedicated Waltz şi a fost realizat în 2012 cu Răzvan Cojanu – contrabas şi Tudy Zaharescu – baterie.

 

Elena Moroşanu este membră a grupului vocal Jazzappella. În paralel, se ocupă de proiectul său solo de jazz „Three for Helen” – în care primează compoziţiile şi aranjamentele proprii – şi este songwriter la Hahaha Productions, unde compune pentru artişti importanţi.

S-a format sub îndrumarea Ancăi Parghel, a colaborat cu nume importante ale jazz-ului românesc ca Mircea Tiberian şi Florin Răducanu. A participat la Festivalul de Jazz de la Sibiu şi la alte manifestări importante de gen, dar a cântat şi pe scena Festivalului „George Enescu“. În 2009 a obţinut la Sibiu premiul pentru cea mai bună solistă vocală de jazz. Este studentă în anul IV la Universitatea Naţională de Muzică București, Facultatea de Jazz, la clasa lui Mircea Tiberian.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

 

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

Go to Top