Unul dintre cele mai cantate concerte de pian din lume la Sala Radio!

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arta / cultura / entertainment/Unul dintre cele mai cantate concerte de pian din lume la Sala Radio!

Ultima lună de stagiune a Orchestrelor şi Corurilor Radio România reuneşte mai multe concerte şi recitaluri eveniment, care încununează nouă luni de muzică la cel mai înalt nivel artistic. După concertul Corului de Copii Radio în onoarea Zilei Internaţionale a Copilului, recitalul de la Bucureşti din turneul naţional „Flautul de aur” susţinut de Ion Bogdan Ştefănescu şi aniversarea de 40 de ani a Cvartetului Voces, vineri, 7 iunie (19.00) sunteţi invitaţi la un regal muzical cu lucrări semnate de compozitori ruşi.

Gala laureatilor concursului Drumul spre celebritate Orchestra de Camera Radio - Foto. Alexandru Dolea

DANIEL GOIŢI, unul dintre marii pianişti români ai momentului, va concerta alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului JÓZSEF HORVÁTH. Trei lucrări devenite legendă a patrimoniului muzical, ne vor purta prin diversele etape ale romantismului rus: Uvertura operei Cneazul Igor – Aleksandr Borodin, Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră Serghei Rahmaninov şi Simfonia nr. 5 în si bemol major Aleksandr Glazunov.

Destinele a doi dintre compozitorii reuniţi în concert sunt inedit legate: uvertura operei Cneazul Igor – creaţie lirică inspirată de un poem epic medieval slav – a fost definitivată de Glazunov după moartea subită a lui Borodin.

Lucrarea ultimului mare romantic – aşa cum a fost supranumit Rahmaninov – interpretată la pian de compozitor însuşi la premiera din 1901, de o sensibilitate care nu poate lăsa indiferent nici un spectator, este unul dintre concertele de pian cele mai cântate în întreaga lume. Adesea devenit fond sonor pentru pelicule cinematografice renumite, Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră concretizează gândurile lui Rahmaninov despre muzică: „Eu compun muzică pentru că trebuie să dau o expresie sentimentelor mele.”

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

József Horváth a absolvit cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din oraşul natal, perfecţionându-se apoi cu reputaţi muzicieni din întreaga lume. Din anul 1999, József Horváth este dirijor al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, iar din noiembrie 2006 al Operei Române din aceeaşi localitate. În 2011 a fost şi director artistic al Festivalului „Liszt 200”, eveniment de anvergură ce a cuprins numeroase concerte, recitaluri şi diverse alte manifestări artistice.

József Horváth a înfiinţat Orchestra “Classica” din Cluj-Napoca, al cărei director artistic este,  scopul fomaţiei fiind promovarea tinerilor artişti transilvăneni. Dirijorul clujean este adesea invitat de orchestrele filarmonice din Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Sibiu, Timişoara, Târgu-Mureş, colaborează cu Orchestra de Cameră  şi Orchestra Naţională Radio,  Corul Academic Radio şi Corul Radiodifuziunii din Budapesta.

Pianistul Daniel Goiţi, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima – Cluj, şi-a desăvârşit formarea artistică în cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri şi a realizat concerte şi recitaluri în Grecia, Austria, Republica Moldova, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi SUA. A concertat în România alături de cele mai importante orchestre şi a susţinut recitaluri în ţară şi peste hotare.

De-a lungul timpului a fost distins cu premii la numeroase competiţii naţionale, a obţinut Premiul I al Concursului George Enescu, Premiul I la Concursul Internaţional Arthur Schanbel (Berlin), iar în prezent este invitat să jurizeze în cadrul unor importante concursuri.

 

 

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

@ 07.06.2013 de la ora 19:00

@ Sala Radio Bucuresti

foto Virgil Oprina

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top