window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

”Valentine’s Jazzy” la Stagiunea de jazz de la Teatrul Act

La Teatrul Act, virtuozitatea improvizării e predilectă în jazz. Dintr-o aventură gândită între prieteni, „Stagiunea de jazz” de aici, organizată, la inițiativa bateristului Vlad Popescu, de Radio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio, a devenit un eveniment model al ambianței de calitate ce promovează diversitatea generoasă a jazzului.

Primul concert din 2015 al stagiunii de la Teatrul Act, va avea loc miercuri, 11 februarie, de la ora 19,00, în spațiul deja familiar improvizației continue de pe Calea Victoriei nr.126.

Multă muzică bună și, mai ales live, cu o chitară, un contrabas și o baterie într-un ”jazz live session” deosebit.

Doi dintre membrii permanenți ai stagiunii, Vlad Popescu – baterie și Adrian Mircea Flautistu – contrabas, îl invită pe chitaristul Alex Man pentru o seară ”You and the night and the music”. Este un standard scris de Arthur Schwart, ales intenționat de protagoniști pentru a anticipa ziua îndrăgostiților din 14 februarie. O seară ”Valentine’s Jazzy” cu sensibilitate nuanțată și eclectică, ce face să amintească publicului unele dintre cele mai frumoase ”love – themes” ale muzicii de gen.

Multe dintre poveștile despre iubire s-au scris pe muzică de jazz, altele au fost transpuse în versiuni celebre, cu ecouri puternice în timp. De la Cole Porter la Richard Rodgers, de la Jerome Kern la Victor Young, de la Eden Ahbez la Bronislaw Kaper, leitmotivul iubirii e în continuă evoluţie în abordarea muzicală a serii, nu rămâne pe loc şi nici nu riscă să cadă în sentimentalism nostalgic.

Go to Top