Revista Flacara si-a lansat de curand site-ul oficial: www.revistaflacara.ro. De-a lungul celor 99 de ani de la aparitia primului numar, Flacara a dedicat paginile sale efortului de promovare a educatiei, a culturii si a performantei stiintifice.

Vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea de a citi articolele si dosarele care apar in format print. In plus, cititorii revistei Flacara vor putea consulta numere vechi, in arhiva special creata pe site. Aceasta va fi imbogatita constant, pentru a putea oferi accesul la subiecte abordate in numerele anterioare ale revistei. In acest moment, arhiva, disponibila pe site, cuprinde toate numerele revistei, incepand cu luna august, 2008, pana in prezent.

Site-ul www.revistaflacara.ro a fost realizat in urma unui parteneriat intre Publicatiile Flacara si Bakemono, online publishing&development. Fidel spiritului revistei, site-ul va avea un continut 100% original, rezultat direct al jurnalismului de calitate, al echidistantei si al talentului echipei de ziaristi de la Flacara.
***
Primul numar al revistei Flacara a aparut in data de 22 octombrie 1911. Fondator si director Constantin Banu. Adoptand o stilistica proprie marilor publicatii culturale europene, revista s-a bucurat de un succes imens in epoca, adunand in jurul ei cele mai prestigioase condeie ale momentului, printre care: Delavrancea, Caragiale, Agarbiceanu, Vlahuta, Victor Eftimiu, Sadoveanu, Cosbuc, Minulescu, Bacovia, Cincinat Pavelescu etc. In timpul primului razboi mondial, Flacara isi inceteaza aparitia, revenind in atentia publicului in 1922.
In apropierea celui de-al doilea razboi mondial publicatia isi inceteaza din nou aparitia. In luna mai a anului 1952 apare noua serie a revistei Flacara, „revista lunara social-politica si literar-artistica”. Multa vreme, a fost singura revista ilustrata din Romania.
Dupa decembrie 1989 apare o noua revista Flacara care incearca sa reinnoade firul traditiei instaurate de catre fondatorul ei. Se relanseaza intr-un format grafic si editorial nou si original in 2001, devenind singura revista de interes general din tara. Rebranding-ul din decembrie 2009 creeaza un nou concept editorial si o formula grafica moderna care se adreseaza cititorului actual, incercand sa ofere, in fiecare editie, o perspectiva noua si unica asupra societatii in care traim.
Intregul continut al revistei Flacara va putea fi de acum explorat in arhiva site-ului www.revistaflacara.ro. Va asteptam!

Grupul Publicatiile Flacara are in portofoliu, peste 20 de titluri: lunare (Flacara, Rebus, Rebus de Buzunar, Horoscop de Buzunar, Sudoku de Buzunar, Integrama de Buzunar, Retete de Buzunar, Rebus Bis, Rebusache, Integrame & Sudoku, Rebus & Sudoku), anuale, bianuale si trimestriale, majoritatea din categoria de divertisment, care asigura editurii pozitia de lider pe piata publicatiilor de profil. Impreuna, publicatiile Flacara sunt citite lunar de peste 1,5 milioane de cititori.

Corina Anghel
Director Marketing Comunicare
Publicatiile Flacara
corinadana@gmail.com
GSM: 0729953997, 0755077080
corina.anghel@publicatiileflacara.ro
http://www.revistaflacara.ro

Go to Top