window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Viitorul rețelelor – expansiunea interconectării

Networks – today & beyond  Viitorul rețelelor – expansiunea interconectăriiAgora Group a organizat ieri conferința dedicată noutăților din domeniul rețelelor. Evenimentul Networks – today & beyond a avut locla Hotelul Intercontinental din București.

În deschidere, Felix Enescu, Membru fondator și inițiator CIO Council, a vorbit despre explozia de informații datorată expansiunii constante a Internetului. Tendința este de a avea Internet în toate: case conectate care pot fi controlate de la distanță prin Internet, optimizarea consumului de energie prin utilități conectate, generarea unui răspuns mai rapid, de exemplu în cazul urgențelor medicale, rețele de iluminat wireless etc.

Dan Gabor, Networking Presales HP România, a declarat: “Pentru prima dată în istorie, fie că vorbim din perspectiva rețea, servere, storage sau aplicații, tendințele sunt comune: cloud și virtualizare. Rețelele tradiționale înregunează inovarea și colaborarea, generând performanțe multimedia slabe și o experiență de comunicare neuniformă între rețelele wireless și cele cu fir. Arhitectura FlexNetwork permite întreprinderilor să exploateze pe deplin puterea de conţinut bogat în multimedia, virtualizarea, mobilitatea şi cloud computing-ul”.

Marius Purice, Next Generation Data Center Solutions Consultant, Central Emerging Europe DELL România, a spus: “Una dintre ideile pe care le vom adopta în curând este conceptul denumit rețele software-defined, care vă permit să profitați din plin de reţeaua pe care o aveți deja instalată, având totodată posibilitatea de a supra-scrie aplicaţii. Aceasta este o capacitate determinată în mare măsură de paradigmele de calcul noi (virtualizare, cloud computing, precum şi alte tendinţe deja discutate), iar cererile vor creşte doar pe măsură ce ne mutam din ce în ce mai adânc în această eră virtuală”.

La final, Alex Cochirleanu, CISO Class IT, a vorbit despre Content Centric Networks, rețele care, față de modelul TCP/IP se axează pe conținut, rețele a căror principiu de comunicare constă în noțiuni precum interes și date, iar prin criptarea conținutului dispar multe probleme legate de securitate.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, MyJob, Agora News, IT Trends și Digital Trends. Alți parteneri: INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora

Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.

Detalii la www.agora.ro/conferinte .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top