window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Vioara lui George EnescuAu cântat în 5 sate şi 2 oraşe din România, iar pe 1 noiembrie vor cânta la Sala Radio, în Bucureşti. Cei doi solişti concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio, violonistul Gabriel Croitoru, care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului naţional ”George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail, protagoniştii turneului Vioara lui George Enescu, vor susţine un concert special dedicat celor 85 de ani de istorie ai radioului public.

Iniţiat de Radio România Cultural şi Accendo, Turneul Vioara lui George Enescu, ediţia a doua, care a debutat pe 22 septembrie în zona Moldovei, a ajuns zilele trecute în două sate din judeţul Sibiu, în Slimnic şi în Răşinari.

Primul concert a avut loc în Căminul Cultural din comuna Slimnic:

“Este un eveniment unic, nu au mai fost asemenea artişti la noi în comună. Eu nu am mai auzit niciodată o asemenea muzică. E o onoare, nici nu pot exprima în cuvinte, e o bucurie să îi avem printre noi”, spunea unul dintre cei 200 de spectatori.

Când vezi asemenea bucurie în ochii celor pentru care cânti, nu mai ţii cont de condiţiile precare ale sălii” a spus în finalul recitalului pianistul Horia Mihail, care a continuat:”Plasamentul pianului a fost de aşa natură încât am putut să mă uit la copiii care au umplut sala şi care erau efectiv absorbiţi de ceea ce se întâmpla pe scenă. A fost emoţionant să îi văd.”

Al doilea recital a fost la Răşinari, tot în judeţul Sibiu. Oamenii satului au venit să îi vadă, să asculte vioara lui George Enescu:

“Exact pentru asta am venit, să văd şi să ascult vioara pe viu. Muzică clasică mai ascultăm la radio, dar nu credeam că o sa am vreodată ocazia să ascult în faţa mea o asemenea vioară” ,  a spus un localnic din satul Răşinari.

Violonistul Gabriel Croitoru era  emoţionat la finalul zilei după cele două recitaluri: „Cred că am reuşit exact ceea ce ne-am propus, să aducem un pic de bucurie oamenilor. Măcar unul dacă a plecat de la concertele noastre mulţumit, atunci eu cred că ne-am făcut bine treaba.”

Cea de-a doua ediţie a turneului „Vioara lui George Enescu”, cu violonistul Gabriel Croitoru acompaniat de pianistul Horia Mihail, ajunge pe 1 noiembrie la Sala Radio din Bucureşti. Va fi un recital extraordinar din seria manifestărilor dedicate aniversării a 85 de ani de la înfiinţarea radioului public românesc.

 

Pentru detalii despre turneu, vă invităm să consultaţi site-ul www.vioaraluienescu.ro

DATELE de desfăşurare ale concertelor – Turneul “Vioara lui George Enescu:

22 octombrie Comuna George Enescu, jud. Botoşani – Căminul cultural Arborea – ora 14.00

22 octombrie Botoşani, jud. Botoşani – Casa de cultură Botoşani– ora 19.00

23 octombrie Comuna Grăniceşti, jud. Suceava – Căminul cultural Grăniceşti – ora 13.30

24 octombie Comuna Pogoneşti, jud. Vaslui – Şcoala cu clasele I-VIII Dimitrie Negruţiu, Pogoneşti – ora 13.30

24 octombrie Bârlad, jud. Vaslui – Pavilionul Marcel Guguianu – ora 19.00

28 octombrie Comuna Slimnic, jud. Sibiu – Căminului cultural Slimnic – ora 12.00

28 octombrie Comuna Răşinari, jud. Sibiu – Căminul cultural Răşinari – ora 17.00

1 noiembrie Bucureşti – Sala Radio – ora 19.00

4 noiembrie Comuna Cernica, jud. Ilfov – Căminul cultural Cernica – ora 14.00

 

Organizatori : Radio România Cultural şi Accendo

Coproducători: Radio România Regional şi TVR 2

Eveniment recomandat de : Radio România

Proiect cultural finanţat de : Administraţia Fondului Cultural Naţional

Partener principal: Muzeul Naţional “George Enescu”

Sponsori : VOLKSWAGEN, UniCredit Ţiriac Bank

Parteneri : Orchestrele şi Corurile Radio România, Fondul Român de Dezvoltare Socială, Fundaţia Radio România, Chez Marie, Nissa

Parteneri culturali : Filarmonica de stat din Botoşani, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad – Pavilionul „Marcel Guguianu”

Biletele pentru concertul de la Bucureşti sunt disponibile pe www.bilete.ro,  in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in Magazinele Germanos

Go to Top