window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Violonistul Emilian Piedicuţă

Emilian Piedicuţă a studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa de vioară a lui  Daniel Podlovschi. După ce, un timp, activează în calitate de concertmaestru la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, în anul 1981 se hotărăşte să părăsească ţara. După stabilirea sa definitivă în Germania a colaborat cu orchestre precum Symphoniker Hofer, Württembergische Reutlingen Philharmonie şi Filarmonica Duisburg.

S-a perfecţionat la cursurile de muzică de cameră susţinute de membrii cvartetului Amadeus, la Köln şi la Londra. În domeniul muzicii de cameră a colaborat cu muzicieni de prestigiu, printre care Homero Frances, Menahem Pressler, Frans Helmerson, Ana Chumachenko. Cvartetul Orpheus, al cărui membru a fost din 1987 până în 2002, este laureat al mai multor concursuri internaţionale: Roma – Valentino Bucchi (1998), München – Karl Klinger (1990), Osaka (1993) şi a avut o bogată activitate concertistică în Europa, America şi Japonia.

Emilian Piedicuţă a studiat şi dirijatul, cu maeştri precum Hans Wallat, cu care a luat timp de cinci ani lecţii particulare, cu Salvador Mas Conde (în Austria) şi cu Jorma Panula (în Germania). Frecvent, colaborează cu orchestre din România, dirijând la Sibiu, Satu-Mare, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş, dar şi cu Orchestra de Cameră „Folkwang Essen” şi orchestra Conservatorului din Wuppertal. În prezent, este şi un apropiat colaborator al dirijorului de onoare de la orchestra Düsseldorfer Symphoniker, Hans Wallat.

Din 1987 Emilian Piedicuţă deţine funcţia de concertmaistru al orchestrei Düsseldorfer Symphoniker, iar din 1999 predă la Hochschule fur Musik Köln-Aachen-Wuppertal.

Recital cameral
Marți, 31 Martie 2015, ora 19:00, Sala Mare

Emilian Piedicuță – vioară
Clementina Ristea-Ciucu – pian

Program:

  • Béla Bartók Rapsodia nr. 1, Sz. 87
  • Serghei Prokofiev Sonata nr. 2, în re major, op. 94a
  • Johannes BrahmsSonata nr. 1, în sol major, op. 78

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Go to Top