window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Virtualizarea modifică peisajul IT

Agora Group anunță organizarea conferinței cu tema Virtualizare, Cloud Computing, SaaS, pe 23 februarie 2012, la sala Ronda a Hotelului Intercontinental din București.

Mai rapid, mai ieftin, mai inteligent sunt atributele despre care se vorbește din ce în ce mai mult și aproape indiferent de context.

Separarea infrastructurii fizice de infrastructura logică, cu alte cuvinte Virtualizarea, modifică cu totul peisajul IT cu care am fost obișnuiți până acum. Se virtualizează servere, aplicații, storage și mai nou inclusiv rețelele de calculatoare. Pentru utilizatori procesele nu mai sunt transparente, nu se mai întâmplă în imediata proximitate, ci în „nori” privați sau publici.

Dacă prin virtualizare multiple maşini virtuale, cu sisteme de operare heterogene, pot să ruleze separat, una lângă alta, pe aceeaşi maşină fizică, prin intermediul cloud computing aproape toate resursele necesare se pot plasa în Internet şi partaja, uneori chiar între utilizatori complet independenţi unii de alţii: software (programele) şi datele/informaţiile sunt aduse din Internet pe calculatorul utilizatorului la cerere (on demand), ca şi cum ar fi vorba de utilităţi banale precum apa sau curentul electric.

Păstrând analogia cu utilitățile clasice, utilizatorii nu mai dețin infrastructura, dar nu mai sunt nici implicați în întreținerea și actualizarea ei, și plătesc accesul la aceasta ca pe un serviciu.

Ar mai rămâne întrebarea cât de mature și de fiabile sunt aceste soluții? Cât de sigure, într-o lume în care atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai dese și mai amenințătoare? Ce putem face atunci când furnizorul acestor servicii devine indisponibil (vezi și căderile de la Amazon)? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care conferința de tehnologie Agora cu tema Virtualizare, Cloud Computing, Software as a Service  încearcă să răspundă, prin prezentările partenerilor CIO Council, Radu Crahmaliuc – Analist independent, SDC / Omnilogic / ORACLE, S&T, HP, BIT Software, NetApp / Fujitsu, Class IT.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, MyJob, Agora News, IT Trends și Digital Trends. Alți parteneri: INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign, Softline International.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora

Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.

Detalii la www.agora.ro/conferinte .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top