Saxo Bank, liderul fintech specializat pe tranzacționarea și investițiile multi-active, anunță astăzi că Vitali Butbaev va reveni la Saxo Bank în funcția de CEO al Europei Centrale și de Est. Vitali Butbaev a ocupat diverse alte poziții în cei 13 ani în care a lucrat cu Saxo Bank.

Vitali Butbaev va fi mâna dreaptă a lui Damian Bunce, CCO al Saxo Bank.

În rolul său, Vitali își va asuma responsabilitatea generală de a dezvolta businessul și baza de clienți în regiune. Mai mult, el are sarcina de a asigura alinierea și executarea priorităților strategice globale și de a face din Saxo Bank prima alegere pentru comercianți, investitori și clienți instituționali.

Vitali întregește echipa Saxo Bank cu o vastă experiență internațională în domeniul financiar. Recent, a fondat și condus, în calitate de CEO, compania Velstand Capital. Vitali a petrecut, de asemenea, un an la Presidents Institute ca director regional al grupului. Înainte, a lucrat cu Saxo Bank timp de 13 ani. În calitate de responsabil regional pe CEE și Rusia, Vitali a condus cu succes birourile Saxo Bank din regiune timp de șapte ani. De asemenea, a deținut diverse posturi de vânzări pentru clienții retail Saxo Bank, HNW și instituționali.

Vitali a absolvit Universitatea Tehnică de Stat Bauman din Moscova și Universitatea de Finanțe din Moscova. Recent, a terminat programul TRIUM Executive MBA, unul dintre cele mai bune programe globale pentru liderii mondiali, program susținut în comun de NYU Stern School of Business, LSE și HEC Paris.

Comentând numirea sa, Damian Bunce, CCO Saxo Bank, a declarat:

„Suntem încântați să îl întâmpinăm pe Vitali înapoi în echipă pentru a dezvolta businessul și baza de clienți în regiunea CEE. Vitali este un plus de excelență și senioritate, cu o vastă experiență și cunoaștere profundă a regiunii. Leadershipul său a reprezentat o bună parte a succesului Saxo Bank și suntem convinși că el este persoana potrivită pentru a ne conduce spre creștere în regiune.”

Vitali Butbaev a comentat noul său rol:

„Sunt foarte încântat să mă întorc la Saxo într-un moment în care tehnologia, reglementarea și tendințele macro joacă un rol important în punctele forte ale Saxo. Am avut plăcerea de a fi parte a călătoriei de la începuturile mai modeste ale băncii până la o companie fintech internațională, cu clienți în 170 de țări „.

„Saxo este într-adevăr o combinație unică între tehnologia de ultimă oră și un serviciu excelent furnizat de oameni talentați. Succesul principal al Saxo Bank este furnizarea comercianților și investitorilor unui acces greu de egalat pe piețelor globale de capital prin intermediul platformelor comerciale de top. Furnizând „Banking-as-a-Service”, Saxo are și o ofertă puternică pentru alte bănci și brokeri care doresc să exploateze tehnologia Saxo pentru a-și servi clienții finali.”

Vitali Butbaev se va alătura Saxo Bank la 15 mai 2018 și va avea biroul la sediul Saxo Bank din Praga.

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank Group (Saxo) ) este specialist de top în investiții și tranzacționare online multi-active ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

 Timp de 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.
Fondat în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Londra, Paris, Zurich și Dubai.