window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Vizită la Primăria Sibiu a unei delegații formate din membri ai Parlamentului Bavariei

Vizită la Primăria Sibiu a unei delegații formate din membri ai Parlamentului Bavariei

Primarul interimar Astrid Fodor a primit vineri, 20 martie, vizita unei delegații din Parlamentul landului Bavaria condusă de doamna Margarete Bause, lider al Partidului Verde din cadrul acestui for. Primarul Sibiului a prezentat oaspeților orașul, cu oportunitățile sale, planurile sale de dezvoltare și direcțiile pe care se va axa:

“Astăzi la Primăria Sibiu am primit vizita unui grup de parlamentari din Parlamentul landului Bavaria, grup de parlamentari condus de doamna deputat Margarete Bause care este și șefa fracțiunii verzilor din acest Parlament. […] Fiecare dintre aceste vizite demonstrează că Sibiul este un pilon important în relația dintre România și Germania. Aceste vizite demonstrează aprecierea și interesul de care se bucură orașul nostru în Germania, în rândul politicienilor germani și eu cred că ajută la o cunoaștere cât mai bună a realității românești, a orașului nostru, crescându-i vizibilitatea. În acest sens am și discutat cu doamnele și domnii parlamentari, le-am prezentat Sibiul de astăzi, le-am prezentat Sibiul ca locație economică, Sibiul ca destinație turistică și Sibiul cultural. Am discutat și probleme legate de administrația orașului, despre atributele executivului și legislativului și despre unele aspecte sociale. (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Parlamentarul german a subliniat faptul că o importantă temă de discuție cu primarul interimar Astrid Fodor, pe lângă stiuația socială și cea a învățământului, a fost aceea a migrării forței de muncă bine calificate din România spre Germania. Doamna Margarete Bause a subliniat și faptul că îi apreciază pe românii care lucrează în străinătate, aceștia fiind buni profesioniști care câștigă banii prin muncă cinstită. Foarte importantă a fost și mențiunea doamnei Bause că a fost pozitiv suprinsă de România și de Sibiu, mai ales că în presa germană se scrie foarte puțin și deseori negativ despre România.

În timpul discuțiilor, deputatul german a precizat că este născută în Landshut, oraș cu care Sibiul este înfrățit încă din anul 2002, existând o relație foarte bună și activă între cele două entități.

Doamna Bause a mai subliniat nevoia transmiterii mai multor informații privitoare la turismul din România și consideră că ar fi de bun augur prezența mai activă la târgurile de turism din Bavaria a țării noastre pentru ca informațiile să parvină oamenilor de acolo, din Bavaria. Opinia politicianului german a fost că România și Sibiul ar putea fi partneri foarte buni în domeniul turismului ecologic pentru că peisajul natural este superb și pentru că se pretează la turismul pe bicicletă.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top