Vizita la proiectele Regio implementate in judetul Ialomita!

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/administratie publica / institutii de stat/Vizita la proiectele Regio implementate in judetul Ialomita!

Vizita la proiectele Regio implementate in judetul Ialomita!In data de 19 octombrie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional, a organizat un eveniment de promovare a rezultatelor proiectelor implementate cu sprijin nerambursabil Regio in judetul Ialomita. Realizarea acestei actiuni a avut ca scop de a prezenta ziaristilor stadiul implementarii proiectelor si, implicit, impactul fondurilor structurale la nivel judetean.

In acest context, jurnalistii ialomiteni au fost informati cu privire la rezultatele celor 17 contracte cu finantare Regio ce se deruleaza in prezent. Astfel, sprijinul financiar nerambursabil obtinut de beneficiari va contribui la reabilitarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale, la dotarea cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta, sprijinirea dezvoltarii mediului privat, precum si la dezvoltarea turismului.

A doua parte a intalnirii a fost dedicata vizitarii mai multor obiective finantate din Regio. Prima deplasare cu jurnalistii a avut loc la sediul Centrului comunitar al persoanelor in varsta din municipiul Slobozia, ce a primit finantare nerambursabila din Regio, Axa prioritara 3 „Imbunatațirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Interventie 3.2 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Beneficiarul este parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Slobozia si Episcopia Sloboziei si Calarasilor. Valoarea totala a proiectului „Amenajare Centrul comunitar al persoanelor in varsta din municipiul Slobozia, judetul Ialomita” este de 1.087.643,40 lei, din care valoarea totala eligibila este de 840.997,20 lei.

Cel de-al doilea proiect vizitat a fost „Dezvoltare activitate de inscriptionare prin printare, tampografie, serigrafie si gravura”, al carui beneficiar este SC DIRECT & PARTENERS SRL din Slobozia. Contractul de finantare a fost semnat in prima parte a lunii aprilie si are o valoare totala de 909.870,07 lei, din care valoarea eligibila acordata prin FEDR reprezinta 733.766,18 lei.

Vizita in teren s-a incheiat in orasul Amara, unde sunt in curs de implementare doua proiecte finantate din Regio. Primaria orasului Amara, in calitate de beneficiar, implementeaza proiectul „Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de drumuri din statiunea balneara Amara”, a carui valoare totala este de 18.301.583,52 lei. Cel de-al doilea proiect ce vizeaza „Reabilitarea parcului balnear din statiunea Amara” are o valoare totala de 17.548.823,62 lei, din care 31.834.722,85 lei reprezinta finantare FEDR, iar 12.967.959 de lei sunt fonduri de la bugetul national.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio si are responsabilitati delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitatile de finantare din Regio puteti obtine contactand expertii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

Daniela TRAIAN,

Sef Serviciu Comunicare

Go to Top