window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Vodafone introduce un standard unitar minim de acordare a concediului de maternitate, valabil în 30 de ţări

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Vodafone anunţă astăzi că este una dintre primele companii din lume care introduce un standard unitar, minim, privind concediul de maternitate. Până la sfârşitul anului 2015, femeile care lucrează în cadrul Vodafone, indiferent de nivel, în 30 de divizii în care Vodafone are operaţiuni, situate în Africa, Orientul Mijlociu, regiunea Asia-Pacific, Europa şi SUA vor primi un concediu de maternitate plătit integral, de 16 săptămâni, sau mai mult, dacă legislaţia locală este mai avantajoasă, precum şi posibilitatea de lucru cu normă întreagă de 30 de ore pe săptămâna, timp de şase luni, dacă întoarcerea se efectuează în termen de şase luni de la naşterea copilului.

Legislaţia din România prevede acordarea unui număr de 126 de zile pentru concediul de maternitate, ceea ce acoperă deja beneficiile incluse în standardul unitar minim introdus de Vodafone. Noua politică a grupului aduce beneficii angajatelor române care aleg să lucreze în cadrul Vodafone, în alte ţări în care Grupul este activ.

Vodafone încurajează diversitatea, iar implementarea unei politici globale privind concediul de maternitate în cadrul companiei subliniază întocmai acest aspect. Legislaţia din acest domeniu diferă de la o ţară la altă, reglementările din România fiind printre cele mai generoase din lume. Beneficiul real pentru angajatele noastre constă într-un standard unitar comun, valabil în toate ţările, accesibil tuturor colegelor din România care aleg să lucreze în alte ţări, în cadrul Vodafone”, a declarat Ana Alexe, Director, Customer Operations, Vodafone România.

Cu excepţia Organizaţiei Naţiunilor Unite, numărul organizaţiilor la nivel mondial – cu atât mai mult cel al companiilor multinaţionale – care au adoptat politici similare ce reglementează standardul minim de beneficii pentru maternitate este unul redus. În timp ce o parte din diviziile Vodafone oferă deja condiţii avantajoase pentru femeile care nasc, ce vor rămâne valabile şi de acum încolo, noua politică globală a companiei privind concediul de maternitate va determina o schimbare pozitivă pentru mii de femei care lucrează în cadrul Vodafone, în ţări ce nu au reglementări legale sau au o legislaţie deficitară privind acordarea sprijinului necesar în perioada concediului de maternitate.

În epoca modernă a mediului de afaceri global, disponibilitatea unui standard unitar minim în toate ţările în care compania noastră operează uşurează capacitatea femeilor de a lucra în mai multe ţări şi echilibrează condiţiile de muncă. Decizia noastră de a lua măsuri şi de a inova în acest domeniu va influenţă în bine viaţă a mii de femei care lucrează în cadrul companiei,” a spus Arun Krishnamurthy, Human Resources Director, Vodafone România.

În cadrul Vodafone România, femeile ocupă 47 % dintre poziţiile de management, respectiv 53% din totalul angajaţilor.

Prea multe femei talentate decid să nu mai lucreze, pentru că au de făcut o alegere dificilă între a avea grijă de nou-născut şi a îşi păstra cariera. Nouă noastră politică globală de acordare a concediului de maternitate va sprijini anual peste 1.000 de angajate Vodafone ce lucrează în ţări care au o legislaţie deficitară sau chiar nu au legi care să reglementeze acest domeniu. Femeile reprezintă 35% din angajaţii noştri la nivel global, şi deţin 21% din posturile din echipa internaţională de management. Credem că prin introducerea noii politici globale vom reuşi să reducem acest decalaj. Sprijinind mamele care muncesc, indiferent de nivelul din organizaţie, vom genera mai multe decizii bune, o cultură mai bună şi o mai profundă înţelegere a nevoilor utilizatorilor noştri.” a spus Vittorio Colao, Vodafone Group Chief Executive.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gama de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 54 de reţele partenere în întreagă lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 31 decembrie 2014, Vodafone avea 443 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 11 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top