Volatilitatea ne insoteste in 2016. Analiza Saxo Bank

  • Neil Browning

Neil Browning

Volatilitatea este în creștere în piața valutară și rămâne o enigmă clasică pentru un trader. Este bine documentat faptul că, atunci când se combină cu lichiditatea, volatilitatea creează oportunități în FX, dar în perioadele de volatilitate în exces, de exemplu ca urmare a acțiunii Chinei de a-și transforma regimul ratelor de schimb, există nevoia de a administra riscul prin utilizarea unor instrumente sofisticate sau prin folosirea unor instrumente de acoperire cum ar fi opțiunile.

Investitorii care navighează în apele tulburi ale finanțelor anul acesta, ce includ schimbări mari în condițiile financiare și apetitul de risc, riscul unei devalorizări ulterioare a monedei chineze, reacții imprevizibile la ședințele băncilor centrale și preocuparea că redresarea SUA se clatină, vor accesa opțiunile FX ca un instrument pentru acoperirea riscurilor și pentru a angrena opiniile pieței.

Din punct de vedere al instrumentelor investitorilor și pricing, acum e cel mai bun moment pentru tranzacționarea FX – în mare parte pentru că cerințele traderilor au evoluat semnificativ. De exemplu, brokerii multi-asset pot oferi o perspectivă transversală a unor oportunități de piață foarte bine corelate (cum ar fi equities ce stimulează FX și așa mai departe). Mai mult, optimizarea mobilă în tranzacționarea FX a evoluat, de asemenea – traderii acum pot intra și ieși din poziții în timp ce monitorizează expunerea totală. În plus, am lansat instrumente pentru traderi pentru a evalua nivelurile de spread actuale și istorice. În mod similar, monitorizarea pachetelor a devenit ceva comun în industrie.

 

Noile instrumente au semnalat, deci, o eră a transparenței investitorilor deloc întâlnită anterior în piață, construită pe o idee de protecție a clientului și pe longevitate. În plus, pricing-ul în rândul brokerilor nu a fost niciodată atât de competitiv, cu spread-uri mai scăzute față de ultima perioadă. La Saxo Bank, am actualizat recent pricing-ul pentru a crește flexibilitatea și transparența în acord cu cererile clienților și tendințele din industrie.

Așadar, va continua volatilitatea și în restul anului 2016? Credem ca da, căci în acest moment băncile centrale și-au pierdut abilitatea de a convinge piața. Schimbările anticipate din partea Băncii Japoniei și a Băncii Centrale Europene în acest an ar putea totuși stârni o reacție bruscă dacă piața decide că politica ‘înseamnă ceva până la urmă’ atunci când piețe nu sunt îngrijorate așa cum au fost în unele momente în ianuarie și februarie.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Riscul unui posibil Brexit rămâne, mai ales în mintea traderilor de lire sterline înainte de referendumul din iunie, având în vedere că noile rezultate ale sondajelor pot iniția schimbări violente în ambele sensuri în cursul valutar al lire sterline. Trebuie, desigur, să luăm în considerare și dolarul SUA; dacă economia SUA reușește să evite o recesiune și se întărește din nou, piața a scăzut așa de mult din cauza taxării din creșterea dobânzilor de către Fed încât practic le-a stabilit niște prețuri exagerat de mari în perioada tulbure de la începutul anului.

În final, așa cum menționam și la începutul articolului, chestiunea care cel mai probabil va stimula volatilitatea anul acesta este povestea nesfârșită din jurul politicii de schimb valutar a Chinei. O depreciere lentă a renminbi (3-5% în următoarele 12 luni) este estimată și pare a fi scenariul probabil, dar dacă a doua cea mai mare economie a lumii decide să grăbească lucrurile cu o devalorizare semnificativă pentru a calma presiunile legate de destinderea bulei de datorii care se umflă rapid, ne putem aștepta ca volatilitatea să crească la noi cote maxime pe ultimii ani.

Cu o volatilitate de asemenea natură anticipată, gestionarea eficientă  a riscului este esențială.

Analiza de Neil Browning, Director Vânzări FX, Saxo Bank

 

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank este specialistul în investiții și în tranzacționare online multi-asset , oferind investitorilor privați și clienților instituționali un set complet de instrumente pentru strategiile de tranzacționare și investiții. Portalul comunității sale financiare, TradingFloor.com, este prima platformă de tranzacționare socială multi-asset. Bancă complet autorizată în Europa sub supravegherea Autorității daneze de Supraveghere Financiară, Saxo Bank permite clienților tranzacționarea FX, CFDuri, ETFuri, Stocks, Futures, Options și alte derivate prin intermediul platformei noastre premiate  SaxoTrader accesibilă pe PC-uri, tablete sau smartphone-uri prin intermediul unui cont unic, disponibilă în peste 20 de limbi. Platforma este folosită sub brand propriu de către peste 100 de instituții financiare importante din întreaga lume. Saxo Bank oferă, de asemenea, portofoliu profesional și administrarea fondurilor, cât și servicii bancare tradiționale prin Saxo Privatbank. Fondată în 1992, Saxo Bank are sediul central la Copenhaga și are birouri în 26 de țări în Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America Latină, Africa și Australia.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-03-23T13:17:49+02:0023 martie 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , |