VOLT, prima aplicație de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer din România, va fi lansată astăzi de Volt Finance în parteneriat cu Libra Internet Bank și Mastercard. Aplicația le permite utilizatorilor să realizeze transferuri de bani din și către orice card bancar emis în România, direct de pe smartphone. Transferurile se pot realiza la orice oră, chiar și în afara programului bancar. Pentru a putea folosi aplicația, utilizatorii se vor conecta cu Facebook sau cu numărul de telefon, e-mail și cardul bancar. Tranzacțiile sunt procesate de către Romcard, cel mai important procesator de carduri din România, în conformitate cu standardele de securitate ale Mastercard și ale celorlalți emitenți importanți de carduri.

„Libra Internet Bank, Mastercard și Romcard au fost primii parteneri care de la început au avut încredere în noi. Astăzi, când totul se întâmplă instant, aplicația VOLT răspunde nevoii oamenilor de a trimite bani în siguranță familiei și prietenilor. Împreună cu partenerii noștri, oferim utilizatorilor o platformă sigură pentru transferuri simple de bani prin telefoanele mobile”, a declarat Radu Ciorbă, CEO al Volt Finance.

„Tranzacțiile de tip P2P reprezintă o alternativă convenabilă la cash, iar aplicația VOLT permite ca transferurile să aibă loc într-o manieră rapidă, simplă și sigură. Tranzacțiile sunt realizate prin intermediul platformei de procesare a plăților online LibraPay, unul dintre primele servicii ale Libra Internet Bank dedicate mediului online”, a declarat Alexandru Biță, Director Divizia eBusiness, Libra Internet Bank.

„În toamna anului 2016, Mastercard a derulat un studiu pentru a analiza percepția și interesul consumatorilor români pentru plăți mobile, cu 7 din 10 respondenți afirmând că își doresc o astfel de metodă de plată. Transferul de bani P2P este o funcție necesară, studiile noastre arătând că peste jumătate dintre clienții bancarizați fac astfel de transferuri – majoritatea, în numerar. VOLT este primul serviciu de transfer P2P pe card din România și beneficiază din plin de inovația Mastercard – transfer de bani instant, cu câteva gesturi. Ne bucurăm că VOLT a reușit să implementeze o soluție concretă pentru o nevoie reală a clienților și suntem siguri că vor dezvolta și alte servicii de plăți în timp real”, a declarat Gabriel Ghiță, VP, Business Development, Central and Eastern Europe, Mastercard.

Pentru cardurile Mastercard, transferurile au loc, în majoritatea cazurilor, instant. La baza stă tehnologia de ultimă oră MoneySend, care le permite utilizatorilor să transfere bani într-un mod sigur și eficient către orice card Mastercard sau Maestro emis în România, direct din aplicația VOLT. MoneySend garantează primirea banilor pe card în maximum 30 de minute, în cele mai multe cazuri, chiar la momentul autorizării, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

„Ideea partenerilor noștri ne-a plăcut încă de la început și nu am ezitat nicio clipă să participăm într-un astfel de proiect, foarte ambițios, de alftel. Tranzacțiile se efectuează în mod securizat, iar fondurile transferate sunt puse la dispoziție imediat. Cum inovația face parte din istoria Romcard, transferul de bani între cardurile bancare este un serviciu care se mulează în mod natural pe specificul și experiența noastră”, a declarat Valentin Costache, CTO, Romcard.

 Aplicația VOLT poate fi descarcată gratuit prin Google Play sau App Store. Mai multe informații despre VOLT sunt disponibile pe www.volt.ro.

Despre Volt Finance

Volt Finance este un start-up în domeniul Fintech, fondat în 2016 de către doi antreprenori români. Misiunea companiei este să creeze, prin tehnologii și inovații, produse financiare simple de utilizat, accesibile tuturor prin intermediul telefoanelor mobile.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank este orientată spre utilizarea aplicațiilor online și a noilor tehnologii în conceperea unor produse și servicii bancare disponibile pe Internet: deschidere de cont, accesare produse de economisire, plăți sau credite – fără niciun drum la bancă. Libra Internet Bank are o rețea de 50 de sucursale care deservesc clienți din segmentele profesii liberale, IMM, corporate, real estate și agribusiness, cărora le oferă o gamă variată de soluții financiare eficiente și de încredere.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: participati la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri.

Despre Romcard

Romcard SA, parte a WireCard România, a fost înființată în 1994, având ca obiect de activitate procesarea tranzacțiilor cu carduri bancare. Bazându-se pe o experiență extensivă și unică în România în furnizarea de servicii pentru tranzacții cu carduri bancare, ROMCARD își poate extinde serviciile în toate direcțiile specifice activităților bancare cu carduri. Începând cu 2016, Groupul Wirecard România este deținut de compania germană Wirecard AG, unul dintre cei mai mari jucători la nivel global pe piața de plăți electronice.